Poti folosi siropul din compot. Sau zahar ars - faci un sirop din apa zahar, coaja de lamaie, de portocala si vanilie, lasi sa raceasca si insiropezi blatul, insa nu prea mult ca o sa se rupa. Sau faci o cafea tare cu vanilie. Un alt sirop ar fi cel din coaja de lamaie, scortisoara si coaja de portocale, este foarte bun siropul. Eu l-am folosit la Tiramisu pe cel de cafea.
Incalzesti cam o cana de lapte si pui vreo 3-4 linguri de zahar. dupa ce se raceste il poti insiropa. spor la gatit:*.
Fierbi un sirop din apa si zahar si apoi il torni putin cate putin cu o lingurita peste blat, dupa ce s-a racit.
Pui intr-un vas, pe aragaz, zahar si apa, amesteci continuu si le lasi pana zaharul se dizolva de tot.Acesta este siropul. Apoi, cu o lingura, pui incet peste blat, dupa plac. Daca iti place mai insiropat, pui mai mult, daca nu, pui mai putin.
Cel mai simplu apa amestecata cu zahar. simpla, nefiarta... poti amesteca si puna esenta de vanilie
pickle întreabă: