| yourfriend_1956 a întrebat:

Cum se prepara clatitele? Ce trebuie sa pui in compozitie pentru a le obtine? Mersi.

Răspuns Câştigător
| LittleZyzy a răspuns:

Foarte simpluhappyla inceput bati bine 2 oua si cateva lingurite de zahar pana se topeste zaharul, apoi pui lapte si/sau apa minerala in functie de cate clatite vrei, si adaugi faina cat cuprinde, sa obtii un amestec semilichid, si amesteci bine sa nu ramana cocoloase.De prajit si unplut cred ca stii. Pofta buna

13 răspunsuri:
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Este foarte bine cum ti-a scris littlezyzy, dar eu presupun ca fiind novice ai avea nevoie de cantitati si de indrumari mai exacte. Din cauza ca nici eu nu fac clatitele dupa cantitati, ci dupa ochi, m-am gandit ca o reteta de clatite ar fi ceea ce ti-ar trebui, vezi mai jos cantitatile:

1 ceasca de faina, 2 oua, 1 pahar cu lapte, un praf de sare, 2 lingurite de zahar, 2 lingurite de unt sau ulei, dulceata sau gem, 1 lingura de unt topit pentru uns tigaia

Mod Preparare
"Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pina se desfac toate cocoloasele; se mai adauga 2 lingurite de unt topit, amestecind intr-una. Compozitia trebuie sa fie ca o smintina subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbinte, pe foc potrivit. Se unge tigaia cu unt, se toarna o lingura plina de compozitie, miscind repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul. Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltind cu o miscare iute tigaia sau folsind un cutit lat. Se fac pe rind toate clatitele, punindu-le intr-o farfurie una peste alta. Din cind in cind se amesteca compozitia din castron, ca sa nu ramina prea groasa la fund; in acest caz se poate subtia cu putin lapte. Clatitele trebuie sa fie foarte subtiri si din 2 oua se pot obtine la o tigaie mijlocie pina la 20 de bucati. Cind toate sint gata, se umplu pe rand cu gem sau cu dulceata, se intorc marginile laterale inauntru si se fac sul. Se asaza intr-o forma si se dau citeva minute la cuptor, acoperite, sa se infierbinte. Inainte de a se servi se presara cu zahar pudra."

http://retete.phg.ro/view.php?id=1960

| JayLeno a răspuns:

Draga your friend, evita sa pui zahar in compozitia clatitelor, devin lipicioase de tigaie si dupa ce se racesc tari ca o musama. foloseste doar oua, faina, lapte, esenta rom, un varf cutit sare si ulei. gustul final il da umplutura happy

| JayLeno a răspuns:

Draga your friend, evita sa pui zahar in compozitia clatitelor, devin lipicioase de tigaie si dupa ce se racesc tari ca o musama. foloseste doar oua, faina, lapte, esenta rom, un varf cutit sare si ulei. gustul final il da umplutura happy

| alexzender a răspuns:

3 oua 1 litru de lapte 4 linguri de zahar 1 praf de sare faina si un pic de apa minerala : se bat ouale cu zaharul si cu sarea appoi se adauga laptele se mesteca pana face spuma se adauga faina constant in cantitati mici in tim p ce se mesteca pa ca aluatul sa nu faca gogolosi cand aluatul ajunge la o densitate mai mica ca mierea dar mai mare apahappy important e sa fie omogen ..cred te descurci mai incolohappy si asta o zic fara as ma indrume vreun site spre deosebire de roxylaughing e ciudat sora mea are 8 ani si face aluatul de clatite si ma pune doar sa i le faclaughing si u...

| gaby_6466 a răspuns:

Buna, se pune faina, un ou, 2-3ling lapte mirodeni[zahar vanilat, vanilie, rom ce ai]si apa cit sa se faca o crema putin mai groasa dar mestecat bine sa nu fie cocoloase

| mioara a răspuns:

3oua, 2linguri de zahar, apa minerala /bati ouale bine pui zaharul apa si faina si faci o compozitie nu foarte subtire o pui in frigider 1 ora

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai este foarte simplu: pui 2sau mai multe oua si cateva linguri de zahar apoi pui lapte sau apa fiecare ce are apoi adaugi faina cat cuprinde sa intre apoi amesteci bine sa nu ramana cocoloase si mai deprte cred ca stiti si singuri. "POFTA BUNA"!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e ciudat k nu stii sa faci clatite. mie imi pare o reteta a naibii de grea. o data imi iese, o data nu... mereu uit cantitatile, sau pur si simplu nu-mi iese aluatul. exact ca acum... pregatita psihic sa stau o ora la cratita, dar aluatul, numa' bun de aruncat happy bafta la clatite!

Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Simplu:2 oua, zahar vanilat sau zahar simplu, esente de rom, vanilie, lamaie, lapte sau apa minerala, la amesteci apoi pui faina(ai grija sa nu fie prea gros aluatu ca nu se intinde in tigaie) si restul cred ca te descurci

Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Întrebări similare