Simplu!
Il cureti!
Apoi ii scoti maruntaiele!
Il condimentezi dupa plac!
Si il pui la cuptor!
Mie imi place grozav de mult plachia:
1kg pastrav sau alt peste slab
50 ml otet de mere
150 ml apa
100 ml vin alb
200 g ceapa taiata pestisori
2-3 rosii
sare
piper dupa gust
2 foi de dafin
3-4 catei de usturoi taiat feliute
50 ml ulei
1 lingurita zahar
1 lingurita boia de ardei dulce.
Pregatesti asa:
Intr-o tava (emailata) torni vinul, otetul, apa, sarea, piperul, foile de dafin, uleiul si usturoiul.
Cand acestea incep sa clocoteasca adaugi ceapa taiata pestisori, zaharul si boiaua.
Pestele curatat il treci prin faina si-l asezi in tava.
Acoperi tava cu hartie pergament si o dai la cuptor pentru 10-15 minute.
Plachia e buna si rece, si calda.
Mai multe retete de peste (unele incercate de mine) sunt pe site-ul de pe care am luat si reteta de mai sus:
http://www.pescarulamator.ro/retete_culinare/plachii_de_peste.htm
http://www.pescarulamator.ro/retete_culinare/plachii_de_peste.htm
Sper sa iti placa si pofta buna!
Buna!
Incearca aici, ia uite ce apetisant arata:
http://farm6.static.flickr.com/5043/5326133261_9e918b3fa9_b.jpg
http://www.lauraadamache.ro/2011/01/pastrav-la-cuptor-cu-legume.html
Te pup si pofta mare!
Bună!
Vezi diverse reţete al linkul :
http://www.petitchef.ro/tags/retete/pastrav-cuptor
http://www.bucataras.ro/retete/pastrav-la-cuptor-2615.html
http://sabina-madalina.blogspot.ro/2009/11/pastrav-la-cuptor.html
http://www.bucatarmaniac.ro/2011/03/pastrav-la-cuptor.html
http://www.retetecalamama.ro/......ranza.html
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/pastrav-la-cuptor/
http://www.culinar.ro/......u-cartofi/
http://www.youtube.com/watch?v=mUuFM_Rmqo0
http://www.delicatesa.ro/......-praz-2207
http://www.papabun.com/retete-cu-peste/reteta-pastrav-cu-legume-la-cuptor/
http://www.mondocucina.ro/......natur.aspx
http://www.youtube.com/watch?v=PRUVeOxU3ic
Toate cele bune.
Speli bine pestele il tai pe burta scoti tot din el. Dupa aceea in dai prin faina de porumb (indicat e mai gustos) sau de grau. pui sare dar nu multa pe fiecare peste dar si in interior. Incingi 500 ml intr-un ceaun sau tigaie mai adanca ii prajesti bine dar nu arsi. dupa acea iei un cub mic de unt si ungi o tava bine dupa care asezi pesti in tava si torni peste ei smantana. ii dai la cuptor cam 20 de minute si ii servesti cu mamaliga. nu pui nici un alt condiment tot ce adaugi strica! pofta mare! 1
LisaJulie întreabă: