Buna Elena, poti sa iti dai seama ca nu e bun laptele dupa miros
(e asemeni unui produs acrit ) si dupa consistenta ( cel mai vechi capata o vascozitate aparte, ramane si e vizibila pe sticla, care poate fi confundata uneori si cu laptele gras). Dupa ce l-ai fiert si ai vazut ca nu e bun, pune te rog 2 lingurite de otet la un 1 litru de lapte si nu il mai tine pe flacara.Lasa-l cam 10-15 minute, apoi strecoara laptele printr-o bucata de tifon, cumparat de la farmacie, o bucata mai lata.Se va prinde si se va face ca o urda ( branzica moale, buna la gust). Zeama o arunci si urda o poti consuma atunci sau mai tarziu, dar trebuie sa o pui la frigider. Se poate consuma cu marar, cu o salata de rosii sau pur si simplu, cu paine prajita (la prajitor) sau poti adauga niste zahar si o poti folosi ca umplutura la clatite. Eu fac acest lucru de cate ori mi se intampla sa primesc lapte de la tara, pe care nu il consum in 2 -3 zile. Spor.
Draga mea cel mai bine ia un lapte de la o persoana de incredere intaii iei de proba si daca este bun iei si a doua oara cand iei de ori unde il mirosi va mirosi a acru sau il gusti.