Nu exista aliment care sa nu se "deterioreze" prin pastrare timp indelungat! --- chiar si mierea naturala, dupa aprox. 2 ani de la recoltare, isi modifica caracteristicile fizico-chimice si cele organoleptice.
Pentru produsele alimentare, termenul de "expirare" sau de valabilitate se refera la perioada de timp in care produsul nu isi modifica aspectul(culoare, consistenta), caracteristicile organoleptice( gust, miros) si cele fizico-chimice(anumiti parametrii masurabili in laborator).
->deteriorează Este materie organică la fel ca şi oricare alta se descompune.
Ups...Scuza-ma, greseala mea si una urata.Multumesc de corectare
Garantia se refera poate la anumite proprietati organoleptice, gust, aspect...
Orice produs alimentar isi schimba aceste aspecte intr/un an de zile de exemplu.
Proprietatile sale nutritive raman insa aproape aceleasi. Niciun alt aliment nu se poate compasra cu asta.
In plus de asta nu se altereaza, nu dauneaza sanatatii.
Alcoolul etilic pur nu este pur100%--- doar 99%, restul fiind alte substante. Pentru alcool etilic absolut, producatorul da o valabilitate de 2 ani in anumite conditii de pastrare. Asta inseamna ca, acel producator garanteaza 2 ani mentinerea nemodificata a parametrilor indicati in fisa tehnica a produsului :http://www.chimopar.com/produs/31/alcool-etilic-abs.pa.html
Bună.
Păi toate alimentele au termen de valabilitate iar mierea este şi ea un aliment. Cred că aceasta e singura explicaţie logică.
Pa-pa.
OctinioSlatina întreabă:
LisaJulie întreabă: