| hydrantmarian a întrebat:

Dati-mi o reteta de castraveti murati, vreau sa nu se inmoaie si sa ii am macar pana la craciun. va multumesc.

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

După ce speli castraveţii, îi pui într-un vas şi îi păstrezi de pe o zi pe alta în apă cu sare ( saramură ).
Apoi îi scoţi din acea saramură ( pe care o arunci ), îi scurgi şi îi clădeşti în borcane.
În prealabil, se pot pune pe fundul borcanului : cimbru ( crenguţe sau doar "scuturat"/sămânţa ), boabe muştar, piper boabe ( eventual şi feliuţe de ceapă, căţei de usturoi, ardei iute, zahăr, etc. ), hrean tăiat,...

Apoi prepari saramura într-o oală : pui apă rece, adaugi sare şi oţet ( după gust ), le amesteci bine şi o pui în borcane ( peste castraveţi ).
Legi borcanele cu celofan şi le pui în cămară/pivniţă ( la rece ).

IMPORTANT : oţetul folosit să fie oţet din VIN!


Toate cele bune.

5 răspunsuri:
| marcflo a răspuns:

Una noua: http://culinaryrainbow.ro/......-la-iarna/ recomandata din inima :)

| zaratu a răspuns:

Daca vrei o reteta contacteza-ma pe TPU

| Culinar a răspuns:

Buna,
_castraveti murati pentru iarna (in otet)
http://www.preparatedevis.ro/2013/02/castraveti-murati-pentru-iarna.html
_castraveti murati de vara (in saramura)
http://www.preparatedevis.ro/......iente.html
Poti incerca retetele fara probleme, sunt verificate personal de mine, spor la treaba!

| stanel97 a răspuns:

La borcanul de 800 ml pui 100 ml oțet o lingura sare și doua de zahar, piper, cuișoare, muștar, mărar usturoi, ceapa, completezi cu apa pana se umple borcanul apoi îl fierbi la baie-marine o jumătate de ora la foc mediu spre mic

| hydrantmarian explică (pentru stanel97):

Nu in otet, in saramura

Întrebări similare