Pentru ca iese apa din carnea aia cand se frige, si deci se contracta. Se intampla asa si la cartofii prajiti, si volumul e mai mic putin dupa prajit dar si greutatea, daca cantaresti 1 Kg de cartofi cruzi curatati si ii prajesti, nu o sa mai cantareasca atat, vor cantari 500-600 g doar, si iti vor ocupa si ceva mai putin volum.
Pentru ca (,) carnea se contracta cand este pusa la prajit sau supusa la anumite temperaturi .
Pai daca se chemau mari, atunci se umflau. In alta ordine de idei, DoarBogdan aproape ca are dreptate. Ideea e ca se scurge grasimea din ei plus contractarea aferenta prajirii...
Lasa ca ne-a dat-o domnul Ioan fara drept de apel. Nici raspunsul meu nu era chiar complet...
De la fiecare cate putin Acum o sa vina altcineva cu inca ceva nou
Deci cum sa te gandesti la asa ceva? Si ca sa incerc sa dau un raspuns cat de cat logic, cred ca tine de faptul ca apa din carne se evapora in procesul de gatire, se pierde continut de ulei/grasimi care se topesc.
Oh, fml. Da. Din pacate. In 99% din cazuri sunt oribile. Un avocado-ceva mai merge...
User252426 întreabă:
Radu132ysys întreabă: