Reteta asta am gasit-o pe net:
5 catei de usturoi
200 gr parmezan
3 lamai
100 gr alune prajite
100 ml ulei de masline
200 gr busuioc macinat
piper dupa gust
sare dupa gust
Mod de preparare
Se zdrobesc cateii de usturoi, se storc lamaile, se rade parmezanul si se taie marunt alunele;
Se amesteca intr-un blender uleiul de masline, usturoiul, busuiocul, alunele, zeama de lamaie, pana se obtune o pasta omogena;
La sfarsit se adauga pe deasupra parmezanul si sarea, piperul dupa gust. Acest sos verde si puternic aromat se poate conserva la frigider pana la doua saptamani.
Pesto vine din italiana si este un sos mai grosut, este facut din busuioc si fructe de pin, ulei de masline acestea fiind amestecate in blender, si aceasta reteta este de la mama ei din ITALIA, fara usturoi, iti zic asat ca am lucrat in ITALIA la o amica de-a mea la bicatarie si am vazut cum se faceau fel de fel de sosuri si mancaruri.
gabryellayo întreabă:
LisaJulie întreabă: