Pentru diferite prajuturi sau chiar pentru pizza se foloseste alt fel de faina.Este faina de calitate superioara (este cea mai buna, cu toate ca cam ne goleste buzunarele dar merita.)
O poti gasi in supermarket(prin magazine nu stiu daca se vinde).
Pofta buna
Ca să iasă cât mai bune ( pufoase, să crească/dospească bine, etc. ) trebuie făină de o calitate superioară : făină "000" ( trei nule, cum se mai numeşte ).
Făina este de mai multe "calităţi"/tipuri :
Cifrele care desemneaza tipurile de faina reprezinta continutul maxim de substante minerale ale fainii (multiplicat cu 1000) si defineste gradul de extractie. Acesta, la randul sau, este proportional cu valoarea nutritionala: cu cat e mai mare extractia in faina, cu atat faina e mai sanatoasa, mai apropiata de cea integrala:
Faina de grau dietetica: tip 1750 si graham – faina integrala
Faina de grau neagra: tip 1250, 1300 si 1350
Faina de secara: 1200
Faina de grau semialba: tip 780, 800 si 900
Faina de grau alba: tip 000, 480, 550, 650
Utilizari ale diverselor tipuri de faina
* Faina tip 550: faina din grau dur, folosita in mod standard in retete de prajituri si foietaje
* Faina tip 450: faina din grau obisnuit, mai moale, folosita in retete de patiserie
* Faina tip 650 si pana la 1100: fainuri mai dure si mai inchise la culoare, bune pentru retete de paine
* Faina de tip 1500-1750: faina integrala, pentru paine integrala/graham
SURSA : http://www.lumearetetelor.ro/......l_de_faina
• Faina din grau tip 405 este cea mai buna alegere pentru prajituri, torturi si alte deserturi.
• Faina din grau tip 550 se potriveste perfect pentru chifle, prajituri din aluat cu drojdie, cozonaci si paine alba.
• Faina din grau 1050 este foarte buna pentru preparate picante si paine in amestec.
• Cu faina din grau integral, simpla sau in amestec cu faina alba, se fac preparate cu aroma bogata, cu gust de seminte.
• Faina din secara tip 997 si tip 1150 se poate folosi la coacerea painii, in amestec cu faina din grau.
• Faina din secara integrala tip 1800 este folosita mai mult de brutari la prepararea painii din secara.
• Faina din alac se gaseste ca tip 630, 812 si 1050, dar si ca faina din alac integrala. Se poate folosi ca si tipurile de faina din grau.
SURSA : http://www.lumearetetelor.ro/articole/ghid_incepator/tipuri_de_faina
anonim_4396 întreabă: