Sa le pui in prajitura - foarte simplu - daca mai vrei tu sa faci si altceva cu eceste esente - dai bataie
Esenta din rom, e facut din rom, iar cea de vanilie, din vanilie. Glumesc.
In principiu, ROMUL este o bautura ce se obtine din fermentarea trestiei de zahar (rom agricol). Din rezidurile rezultate, impreuna cu zahar, se obtine « melasa », asemanatoare cu mierea de munte (inchisa la culoare). Din aceasta se obtine « romul industrial », ce se foloseste (in parte) la obtinerea esentelor (de rom) pentru patiserie.
Aroma specifica este data de formula C7H14O2, ce poate fi sintetizata chimic.http://raspunsuri.rol.ro/......roma_.html
Iar pentru vanilie am gasit o lista de ingrediente: EVenWa de Yanilie facXWa in caVa
IngredienWe
3 pastai de vanilie (eu am gasit bio la plafar)
1 cana de vodca (cea mai buna e Absolut pentru ca in timpul rafinarii nu
sunt incluse derivate de origine animala)
un borcan cu capac etans
3 luni de asteptat :D
Mod de preparare
Despica pastaile de v anilie in doua. Taie pastaile in jumatati si pune-le in borcan. Pune
v odca peste, astfel incat sa le acopere. Astupa bine borcanul si pune-l in camara sau un
dulap mai nefolosit, la intuneric. Lasa 3 luni la macerat. Din cand in cand agita
amestecul.
Dupa 3 luni amestecul v a av ea o culoare de chihlimbar si aroma de v anilie. Strecoara
esenta si peste pastaile ramase mai pune o tura de v odca. O sa v edem peste alte 3 luni
daca si a2a tura e la fel de aromata ca prima.
Poti face si ]ahar v anilat, ca sa nu-l mai folosesti pe cel din comert care e aromat cu
v anilina, un produs 1 00% chimic. E foarte usor. Cumperi o pastaie de v anilie, o tai bucati
mici, o pui in ]ahar, amesteci bine si dupa 2-3 saptamani folosesti ]aharul aromat.
Complete]i mereu cu zahar, astfel incat sa ai mereu borcanul plin.
In principiu, ROMUL este o bautura ce se obtine din fermentarea trestiei de zahar (rom agricol). Din rezidurile rezultate, impreuna cu zahar, se obtine melasa, asemanatoare cu mierea de munte (inchisa la culoare). Din aceasta se obtine romul industrial ce se foloseste (in parte) la obtinerea esentelor (de rom) pentru patiserie.
http://www.e-retete.ro/tehnici/cum-facem-esenta-de-vanilie
Funda?
Esenta de rom e facuta din sfecla de zahar, iar cea de vanilie din pastai din vanilie si votca(si se asteapta 3 luni si gata) Funda?
Esenta din rom, e facut din rom, iar cea de vanilie, din vanilie. Glumesc.
In principiu, ROMUL este o bautura ce se obtine din fermentarea trestiei de zahar (rom agricol). Din rezidurile rezultate, impreuna cu zahar, se obtine « melasa », asemanatoare cu mierea de munte (inchisa la culoare). Din aceasta se obtine « romul industrial », ce se foloseste (in parte) la obtinerea esentelor (de rom) pentru patiserie.
Aroma specifica este data de formula C7H14O2, ce poate fi sintetizata chimic.http://raspunsuri.rol.ro/......roma_.html
Iar pentru vanilie am gasit o lista de ingrediente: EVenWa de Yanilie facXWa in caVa
IngredienWe
3 pastai de vanilie (eu am gasit bio la plafar)
1 cana de vodca (cea mai buna e Absolut pentru ca in timpul rafinarii nu
sunt incluse derivate de origine animala)
un borcan cu capac etans
3 luni de asteptat :D
Mod de preparare
Despica pastaile de v anilie in doua. Taie pastaile in jumatati si pune-le in borcan. Pune
v odca peste, astfel incat sa le acopere. Astupa bine borcanul si pune-l in camara sau un
dulap mai nefolosit, la intuneric. Lasa 3 luni la macerat. Din cand in cand agita
amestecul.
Dupa 3 luni amestecul v a av ea o culoare de chihlimbar si aroma de v anilie. Strecoara
esenta si peste pastaile ramase mai pune o tura de v odca. O sa v edem peste alte 3 luni
daca si a2a tura e la fel de aromata ca prima.
Poti face si ]ahar v anilat, ca sa nu-l mai folosesti pe cel din comert care e aromat cu
v anilina, un produs 1 00% chimic. E foarte usor. Cumperi o pastaie de v anilie, o tai bucati
mici, o pui in ]ahar, amesteci bine si dupa 2-3 saptamani folosesti ]aharul aromat.
Complete]i mereu cu zahar, astfel incat sa ai mereu borcanul plin. http://www.e-retete.ro/tehnici/cum-facem-esenta-de-vanilie
Alexandrup întreabă: