Tautina este sperma de taur http://estipe.planetapamant.com/......a-de-taur/
De obicei argumentezi ce zici. Nu da un raspuns sa fie. fiind student iti zic ca e un aminoacid(cauti in dex, wikipedia sau google si vezi ce e)
Carla cu trebuia sa copiezi tot de pe google. doar esentialu' la fel ca dana...
Nu, am cautat foarte mult pe net, am intrebat mai multi profesori/persoane si NU. Taurina nu este facuta din sperma de taur, urina sau alte minuni. Este un simplu stimulant, ca si cafeaua.
Eu am citit ca da, sunt substante care se folosesc la energizante....acum cat de adevarat ar fi ca taurina provine din sperma de taur numai cei care o folosesc stiu!
Gândeşte logic. Câte băuturi de energizante se vând într-o singură zi?
Ar fi nevoie de multă spermă de taur, dacă ai avea un taur ai fi miliardar?
Taurina din băuturile energizante este o substanţă sintetică, produsă de companiile farmaceutice şi nu este derivată din produse animale, cum ar fi din taur.
Ce prost essti frate taurina ...asta de care zici tu (cred) nu-i de la taur! chiar si corpul nostru contine taurina
Aurina este o substanţă sintetică, produsă de companiile farmaceutice şi nu derivă din substanţe animale.
Nu mai aberati! Taurina este un aminoacid produs de organism in cantitati moderate!
Sursa Wikipedia :Taurina este un acid aminoetilsulfonici prezent în secreția biliară. Împreună cu colina formează acidul taurocolic. Se prezintă sub formă de cristale albe, solubile. Acestă substanță este produsă și de organismul nostru, în special în mușchi, creier, inimă și sânge. O persoană care cântărește 70 kg are în mod natural aproximativ 70 g de taurină distribuită în tot corpul, adică de 70 de ori mai multă taurină decât o cutie de băutură energizantă, care conține 1000 mg.
Se poate remarca faptul că,[judecată de valoare] deși taurina este ades descrisă ca fiind un aminoacid (chiar și in literatura de specialitate), ea este, de fapt, un acid amino-sulfonic, deoarece ii lipseste grupul carboxil.[necesită citare] Deși au fost identificate polipeptide de dimensiuni reduse care contin taurină, nu s-a descris nici o aminoacil-ARNt-sintetaza care să recunoască taurina și să fie in stare să o incorporeze in ARNt (nu posedă un codon in genom). Nu este inclusă in proteine sau enzime.
Uneori, în condiții de stres sau de efort fizic, organismul uman elimină prin urină o cantitate mai mare de taurină și e posibil astfel ca această substanță să nu mai fie sintetizată suficient. În acest caz putem recurge la consumul unei băuturi energizante pentru a compensa deficitul de taurină.
Ceea ce poate nu toată lumea știe este faptul că taurina din băuturile energizante este o substanță sintetică, produsă de companiile farmaceutice și nu este derivată din produse animale, cum ar fi din taur.[necesită citare]
Fata de calea naturala de sinteza a taurinei descrisa anterior, este bine de stiut ca[judecată de valoare] in practica, taurina este sintetizata pornindu-se de la cisteina, metionina si vitamina E, sau se utilizeaza taurina naturala provenita din intestinul bovinelor. Taurina sintetica se obtine din acid izethionic, care, la randul sau, provine din reactia etilen-oxidului cu o solutie apoasa de bisulfit de sodiu. In produsele care contin taurina, aceasta nu provine nici pe departe, asa dupa cum cred unii, din urina si sperma de taur (cu mentiunea ca, intr-adevar, multe mamifere produc in testicule compusul respectiv, deci taurina este desigur prezenta in cele doua lichide biologice anterior amintite). Oricum, in produsele alimentare se incearca utilizarea substantei din surse non - animale, in asa fel incat vegetarienii sa poata accepta fara probleme consumul.
Taurina exogena se absoarbe cu usurinta, dupa ingestie obtinandu-se rapid un nivel plasmatic corespunzator. Cantitatea de taurina din plasma raspunde mai rapid la suplimentare sau la depletie, fata de taurina sanguina. Oricum, cinetica taurinei in organismul uman mai are inca multe laturi necunoscute. De exemplu, taurina plasmatica este foarte redusa la persoanele sanatoase, aflate in status post-absorbtiv, si, datorita compartimentarii cantitatii de taurina intre mediile intra si extra celular, aceasta taurina plasmatica pare a reprezenta doar oglinda transferului de taurina dintre diferite organe si, in ansamblu, doar o fractiune mica din turnoverul general al compusului. Ca si glutamina, taurina se gaseste in cantitate mare in mediul intracelular (este al doilea aminoacid - daca o putem numi asa - dupa glutamina, din celule) si este bine compartimentata intre mediile intra si extracelular. Dar contrar glutaminei, taurina are un turnover foarte lent si schimburi reduse cu plasma.
La ora actuala[Când?] nu este cunoscut rolul fiziologic al schimbului de taurina dintre organe. Este posibil ca taurina necesara unor functiuni fiziologice sa apara pur si simplu prin sinteza de novo in situ, in loc ca ea sa fie preluata din circulatia generala. Semnificatia schimbului inter-organe de taurina ramane sa fie determinata.
Ce varza sunteti...la cate energizante fac astia trebuie sa le faca laba la tauri non-stop)
In produsele care contin taurina, aceasta nu provine nici pe departe, asa dupa cum cred unii, din urina si sperma de taur (cu mentiunea ca, intr-adevar, multe mamifere produc in testicule compusul respectiv, deci taurina este desigur prezenta in cele doua lichide biologice anterior amintite). Oricum, in produsele alimentare se incearca utilizarea substantei din surse non - animale, in asa fel incat vegetarienii sa poata accepta fara probleme consumul... WIKIPEDIA
Mai corect era, sperma de taur contine taurină și nu invers și asta nu înseamnă că taurină este extrasa din sperma.
Nuu, nu este adevarat! Desi taurina se gaseste si in sperma si urina bovinelor, nu inseamna ca aia e sursa folosita pentru energizante!
Unele industrii (cea farmaceutica, de exemplu) o extrag din intestine de vita, ce-i drept, dar producatorii de bauturi racoritoare & energizante o extrag din surse vegetale.
Taurina este un aminoacid condiţionat esenţial care se regăseşte în mod natural în corpul uman (în muşchi, creier, inimă şi sânge).