100gr de carne macra de vaca -20.3 gr de proteine
100gr de brocoli -22, 3 gr de proteine.
100gr de fasole uscata-43, 4gr de proteine.
Sunt doar cateva exemple, dar poti gasi tabele cu indici pe internet si iti avea o valoare estimativa, numai ca are importanta si calitatea aminoacizilor.
Uite http://dexonline.ro/definitie/carne, mai bine, consulta tu unul. Si apoi, daca mi gasi tu mie un paragraf in care apare carnea ca fiind aliment vegetal, apoi, sa ma scuzi, n-am ce comenta. :))
Cosmin,oamenii nu au nevoie de cunostinte de biologie moleculara pe TPU. Daca o luam cu aminoacizii, pe care i-am specificat, trebuie sa ii lamurim si ce inseamna, si ca sunt 2 categorii, dintre care cei esentiali, fara de care viata ar fi imposibila.
Vegetarienii pot trai linistiticu proteine care cu profil mic de aminoacizi esentiali.
Era chestie cantitativa, nu calitativa.Eu inteleg ca te pasioneaza nutritia, dar trebuie sa fii flexibil si sa intelegi ca nu toata lumea prefera, sau se refera, la proteine animale.Ca fiecare are repere diferite de ale tale, si ca eu de exemplu consider ca proteinele animale, in specific, sunt daunatoare sistemului osos pentru ca metabolismul ajunge sa fie unul alcalin (de aceea si dietele minune pe baza de proteine, sau exces de masa musculara pe baza de proteine)
Bineinteles ca broccoli are proteine lipsite de aminoacizi esentiali, dar nu despre asta era vorba, era vorba despre vegetale care au un continut mai mare de proteine, si atat.
Hmmm...ouale, mai ales albusul (nu e chiar vegetal ), lintea, quinoa, migdale, nuci, broccoli. Dar cea mai tare "vegetala" e spirulina. Se poate incorpora in anumite alimente, dar nu e chiar aliment de sine statator.
Apocaliptic întreabă:
DaciaRomania întreabă: