Acesti cartofi s-au incarcat de solanina, fiindca n-au fost acopriti in totalitate cu pamant si au stat partial in soare.Solanina acumulata trebuie curatata foarte bine. Daca nu este posibil, mai bine aruncati cartoful.La gust nu se simte prezenta solaninei, dar ea intoxica lent organismul.
Nu ai mai manca nimic daca ai sti cate substante toxice contin legumele ce le gasim pe piata in ziua de azi.
In mod obisnuit, cartofii, dupa ce sunt scosi din pamint, se lasa 1-2 zile la soare sa se usuce. Daca se lasa mai mult timp, acestia se inverzesc, datorita procesului de fotosinteza. Alcaloidul solanina se descompune prin fierbere sau prajire, deci cartofii nu mai sunt toxici.
In mod obisnuit, cartofii, dupa ce sunt scosi din pamint,se lasa 1-2 zile la soare sa se usuce. Daca se lasa mai mult timp, acestia se inverzesc, datorita procesului de fotosinteza. Alcaloidul solanina se descompune prin fierbere sau prajire, deci cartofii nu mai sunt toxici.
mira întreabă: