Are putine calorii
O ceasca cu aproximativ 150 de grame de frunze de gulie (gatite) are circa 30 de calorii. Asadar, foarte putin, ceea ce indica utilizarea guliei in dietele pentru slabit. Daca vrei sa prepari frunzele, poti face o salata clasica sau le poti combina cu orez ori cartofi, fasole sau altceva.
De bine pentru fumatori
In general frunzele de gulie actioneaza pozitiv asupra colonului. De asemenea si fumatorii (activi sau pasivi) pot consuma frunze de gulie daca vor sa isi ajute corpul. Cei care inhaleaza fum de tigara sunt supusi unui proces de diminuare a vitaminei A din cauza unei componente cancerigene din tutun. Richard Baybutt, profesor de nutritie la Kansas State, a descoperit cum apare in organism deficienta de vitamina A din cauza benzopirenului din tutun si fumul de tigara. Pentru plamani cat mai sanatosi e bine sa ai in alimentatie legume bogate in vitamina A. Pentru persoanele care au pietre la rinichi sau fiere e recomandat sa nu consume frunze de gulii. Sfatul este valabil si pentru cei care au probleme cu glanda tiroida.
Fza este mai fetelor ca pana ce mi-au postat moderatorii intrebarea pe sait, mi s-a terminat tocana si asa ca nu am mai pus nici o frunza nicaieri dar o sa tin minte ca mai am vreo 2 gulii la fel de frumoase prin frigider.
Poti sa le umpli cu tocatura pentru. sarmale, sa le adaugi tocate intr-o ciorba sau bineinteles in ghiveci, conditia e sa fie fragede, sa nu fie prea batrane. Pofta buna!
Foarte bune aceste frunze de gulie si multumesc pentru informatie.
UrsuletExpirat întreabă:
LisaJulie întreabă: