| GlamiXD a întrebat:

Hei...
Cum pot prepara pestele fara ulei? Stiu ca nu prea m-am exprimat bine dar. big grin astept raspunsuri. multumesc puppy dog eyes

Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Adica alte retete in afara de peste pane?
Se poate face si la cuptor, pe gratar cum a zis TataVostru, il poti praji in tigaia aia care merge fara ulei, se pot face o sumedenie de ciorbe cu peste. Peste inabusit cu legume, sau tocana de peste. Asta se poate prepara si la ceaun, in cazul in care sunteti undeva la padure/munte.

3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| GlamiXD explică (pentru TataVostru):

Chiar nu m-am gandit big grin rolling on the floor

| morningstar a răspuns:

Mie imi place sa il fac in special in doua moduri si nu este gras.
1. Pun pestele curatat si spalat intr-o folie de aluminiu. Inauntru pun cateva feliute de usturoi, un pic de delikat sau condiment special de peste si un cub de unt (optional). Se inchide bine folia si se asaza intr-o tava, in cuptor pana cand pestele este copt inauntru.
2. Se trece file de peste prin faina cu un pic de sare; se pun intr-o tigaie si peste peste se pune un pic de usturoi taiat cuburi mici. Totul se prajeste la foc f mic (3-4); altfel, usturoiul capata un gust amar; se intoarce cu grija ca pestele sa nu se sfarame. Cand pestele este prajit, se pune o cescuta de lapte ( sau o cana, depinde de marimea tigaii), se presara 1-2 linguri de faina si se amesteca usor faina in lapte. Se adauga sare si se tine totul la foc mic. Cand sosul s-a ingrosat, se adauga patrunjel tocat marunt.
Ambele feluri se pot servi calde cu garnituri de fasole verde, salate, etc.