Buna!
Dintr-un search pe google, iti pun o fraza referitoare la clotted cream, dintr-un blog culinar: "mai folosesc un sortiment de smantana numit aici "clotted cream" pe care nu stiu cum sa o traduc in romana dar pe care am cumparat-o de multe ori in Romania de la persoane private. Nu am vazut asa ceva in magazine. Are un continut de grasime foarte mare 55% si este produsa printr-un proces special in care smantana se incalzeste la 82C iar crusta care se formeaza dupa ce se raceste reprezinta sortimentul de smantana amintit."
Iti recomand retete de briose de la Jamila, sau Savori Urbane. Doamnele au video cu reteta pas cu pas, ingredientele se gasesc in supermarket-uri, si nu vei intampina probleme ca nu iti iese.
Exista si pe Facebook diverse grupuri populare legate de bucatarie, unde mai poti cere cate un sfat, chiar si Jamila are un grup unde raspunde intrebarilor.
Spor la gatit!
E de fapt o smantana foarte grasa si groasa. Eu zic ca poti sa folosesti smantana cu 30% grasime, din aia la pahar (nu la cutie ca aia e lichida)
Uff, lasa retele in limbi straine, ca oricum nu intelegi engleza si risti sa nu iti iasa prajitura.
Uite aici retete video, pas cu pas, explicate extrem de simplu, chiar si pentru incepatori, cum se fac briosele:
https://jamilacuisine.ro/? s=briose
Pofta buna!
Bună! Îți mulțumesc pentru sugestie! Știu și înțeleg engleză doar ca nu am mai auzit niciodată de clotted cream. Din păcate am epuizat rețele de la Jamila. O sa le fac și pe acestea cu alta ocazie. Have a nice day!
Mulțumesc mult! Știu de grupul Jamilei, sunt in el de un an. Am epuizat rețetele ei de brioșe. Pe cele de la Savori Urbane nu le-am încercat dar îți mulțumesc de sugestie. Îți voi lăsa link cu rețeta pe care doresc eu sa o fac și care conține clotted cream
https://thehappyfoodie.co.uk/......e-cupcakes
Have a nice day!
Abia acum am vazut intrebarea ta. La noi se gaseste in hipermarketuri sub denumirea de "Crème fraîche".
mihai186199 întreabă: