Poţi să improvizezi o salată cu ce găseşti prin frigider sau/şi nişte legume la cuptor - rapid, gustos şi sănătos!
http://www.tpu.ro/......na-13.html
Eu una nu mananc cina, imi fac un ceai(nu-mi e foame), dar iti pot da niste idei:
1. diverse salate(de fructe, de legume)
2.peste(sa nu fie din ala prajit)
3.carne fiarta
4. orez sau cuscus
5.supe
uite un link care te-ar putea ajuta:
http://www.qbebe.ro/......in_familie
si cateva retete:
File de peşte la grătar cu tzatzici şi mazăre
Ingrediente
4 fileuri mici de peşte (de exemplu chefal)
Pentru sosul tzatzici
1 iaurt mic
2 castraveţi mici
o jumătate de legătură de mărar
1 căţel de usturoi
2 linguri ulei de măsline
1 ardei iute roşu
zeama de la o jumătate de lămâie
sare, piper
Pentru garnitură
1 lingură de unt
2 căni fasole verde congelată
2 căţei de usturoi pisaţi
sare, piper.
Mod de preparare
1. Pune bucăţile de peşte într-un grill din teflon.
2. Se taie mărunt castraveţii şi se amestecă cu iaurtul, usturoiul pisat, uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare, piper şi o parte din mărarul tocat mărunt.
3. Pentru garnitură încălzeşte o tigaie, pune untul la topit şi adaugă fasolea verde, usturoiul pisat, sarea şi piperul. Lasă fasolea maxim 10 minute amestecând constant.
4. Aşază bucăţile de peşte în farfurie, toarnă peste ele sos tzatzici. Lângă peşte se pune fasolea verde şi se presară mărar proaspăt şi rondele de ardei iute roşu.
Se introduce tava cu peşte la cuptor pentru 20-25 de minute, la o temperatura de 170C. Legumele se frig pe grătar pe ambele parţi, se scot într-o tavă şi se stropesc cu oţet balsamic, se asezonează cu sare şi piper.
Se pregăteşte sosul de unt şi lămâie, într-o cratiţă/sosiera se fierb 500 ml apă, se adauga Knorr Sos de unt şi lamaie şi se fierbe pentru 2 minute.
Spre finalul fierberii se adaugă capere (sotate în unt şi stropite cu vin alb).
Fileul de peşte se serveşte la farfurie cu legume la grătar şi sos de capere.
Sandviş cu ciuperci
Vei folosi 2 ciuperci mari pentru a înlocui chifla. Ca să le conferi o aromă, lasă-le 3-4 minute sub capac, într-o tigaie în care ai călit puţină ceapă cu ulei. După ce s-au răcit puţin, aşază între ele o felie de brânză, rondele de ceapă, felii de ardei, o frunză de salată verde.