Da, știu... Oricum vine pus la cald... Mă întrebam doar dacă temperaturile extreme îi oprește creșterea ireversibil.
Creste fara probleme. E testata treaba de mine de multe ori. Noi ca sa nu stam mereu sa facem, cand preparam facem de 2 ori mai mult iar jumatate il bagam la congelator pentru data viitoare.
O întrebare fără sens!
Dacă ați fi fost atent în magazine, ați fi văzut că există aluaturi congelate.
Problema este că un aluat preparat, nu trebuie lăsat să se odihnească.
Trebuie imediat învelit în folie de plastic, nu aluminiu și introdus în congelator imediat la - 10 grade celsius pentru a nu se activa drojdia.
Dacă nu era bun aluatul, crezi că se mai găsea în supermarket blaturi pentru prăjituri?
Pai nu se intampla asta mai peste tot in lume? Toata lumea cu aluaturi necoapte scoase de "la rece", preparate in graba si apoi bagate la cuptor si vandu-te oamenilor?
Cel mai bun exemplu este Forneti.