FOI: 160 g de zahăr se freacă cu 6 gălbenuşuri până se topeşte zahărul. Apoi se adaugă 6 linguri lapte, 5 linguri ulei, 2 linguri cacao, 1 linguriţă de bicarbonat pe care îl stingi cu un strop de oţet sau helas. Le amesteci bine apoi adaugi 150g făină. Din aliatul rezultat coci 2 foi subţiri. CREMA: 450 ml lapte se pun la fiert. Înainte de a-l pune la fiert il amesteci cu 3 plicuri de zahăr şi 4 linguri de făină. Când îl pui pe foc să amesteci încontinuu pentru a nu se prinde. Laşi până prinde consistenţă şi se face ca şi budinca. Crema rezultată se lasă să se răcească după care se amestecă cu 250g margarină şi 200 g zahăr pudră. SPUMA: cele 6 albuşuri rămase se bat spumă pe baie de aburi cu 200g zahăr. STRUCTURĂ: foaie->cremă->foaie->spumă->vişine/cireşe-> glazură. Vişinele sau cirşele le pui una langa alta pe toata suprafaţa prăjiturii, iar peste ele pui o glazură de ciocolată neagră. Eu nu ştiu să fac acasă ci cumpăr de la Dr. OETKER sau pun finetti. Sper să îţi placă
Vezi
http://www.prajituri.info/
http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi
http://www.prajituri.net/
http://www.reteteculinare.ro/retete/prajituri/
http://www.prajituri-retete.ro/
http://retete-prajituri.lalena.ro/
http://www.reteterapide.com/
http://dulciurifeldefel.blogspot.com/
http://www.retete-prajituri.eu/
http://www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/index.html
Http://lmgtfy.com/? q=Prajituri+cu+cirese
http://lmgtfy.com/? q=Prajituri+cu+visine
User252426 întreabă:
Radu132ysys întreabă: