| 1hellotpu1 a întrebat:

Hello TPU, am o mica intrebare intre pareri si nutritie. Care sunt mai sanatosi : pufuletii sau biscuitii? Astept pareri si sau cunostinte.

19 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pufulestii

| 1hellotpu1 explică (pentru anonim_4396):

Ok multumesc.

| romeo78 a răspuns:

Biscuiții, căci pufuleții sunt plini de e-uri și nu sunt sănătoși.
Pufuleții de acum nu mai au aceeași compoziție ca cei din urmă cu 20-30 de ani în urmă!

| Catrice a răspuns (pentru romeo78):

De parcă biscuiții n-au e-uri...
Pufuleții n-au conservanți.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru romeo78):

Ce e-uri? Ai citit vreodata ce scrie pe o punga de biscuiti si ce scrie pe o punga de pufuleti?

| Nirvanaaa a răspuns:

Dintre astea doua, pufuleții ar fi.

| gabicoo a răspuns:

Dacă stai bine și te gândești: iarba verde e mai sănătoasă!
Pufuleții conțin mălai din porumb, ulei de palmier și sare. Ei ar fi cei mai puțin nocivi. Teoretic. Practic însă? Revin cu sfatul meu de mai sus! happy

| h379m3973423 a răspuns:

Salut,
Trebuie să specifici ce pufuleți și ce biscuiți. Aș putea să compar pufuleții bio cu biscuiții oreo și atunci răspunsul este evident.
Dacă te referi la cei mai buni pufuleți(care sunt pe bază de făină de porumb) vs cei mai buni biscuiți(care sunt pe bază de făină de grâu) atunci cei mai "sănătoși" sunt pufuleții. (Mălai>făină)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Niciuna, inlocuie gustările cu oleaginoase și semințe sau fructe de pădure. Alea sunt sănătoase. Te rupe la buzunar în comparație cu alea. dar macar te simți mai bine și esti mai viguros.

| romeo78 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Ai fost vreodată în o fabrică de panificație, o fabrică unde se produc biscuiți, pufuleți?
La biscuiți se face un aluat.
Pufuleții sunt făcuți din mălai extrudat! Pentr conservare, culoare puternică, protecție la dăunători, gust, diverse arome se folosesc e-uri.
Biscuiții se malaxează, se presează și se coc lent în cuptor pe o bandă.
Pufuleții nu se coc, doar toate ingredientele se amestecă, apoi se introduc în o cuvă care prin presiune și temperatură înaltă extrudează acele ingrediente.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Probabili biscuitii.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Biscuiții, dar nu oricare. Ci biscuitii din fulgi de ovăz cu nuci, semințe, sau diferite arome naturale precum ghimbir, chimen si altele. Sunt produși de SanoVita. Pofta buna!

| Frank51 a răspuns (pentru romeo78):

Temperatura inalta nu coace?

Nu ma bag intre voi, dar suntem in 2021 imediat, mancam euri de zeci de ani si nu a patit nimeni nimic, daca vreti mancare bio haideti la tara si cresteti animale, eu prefer 500% carnea si orice preparat din comert, urasc preparatele de casa, prefer sa mor mai repede cu 5 ani.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nici unii.

| romeo78 a răspuns (pentru Frank51):

Dacă nu cunoști la ce te bagi ca musca în lapte? Sunt procedee tehnologice! Documentează-te!

| Frank51 a răspuns (pentru romeo78):

Eu ți-am vorbit frumos, e prima și ultima data când am făcut-o.

| romeo78 a răspuns (pentru Frank51):

Păi dacă nu ai cunoștințe într-un domeniu nu te da mare și spune tâmpenii și lucruri eronate.
Dacă alergi după distincții și dai cu nuca în perete, treaba ta!
Dar, fi responsabil pentru ce scrii și taci, dacă vezi că cineva știe mai multe decât tine! Nu insista în prostie la infinit!

| Frank51 a răspuns (pentru romeo78):

Am intrebat doar foarte frumos daca temperatura inalta coace, mi se pare chiar de bun simt, am fost politicos, nu m-am dat mare si nu am zis nimic eronat. Tu esti problema, nu inteleg cine te crezi. Nu mai las de la mine orice ar fi, raspund cu aceeasi moneda. Zic sa iti dai o palma sa revi cu picioarele pe pamant, ca te crezi prea sus.

| badpanda a răspuns:

Citesti ingredientele pe fiecare confectie. Exista atat biscuiti cat si pufuleti fara conservanti.