Pizza de casă:
400g făină, 20g drojdie, sare, o linguriţă zahăr, ciuperci(di conservă, sau proaspete), 50g şuncă, 7/8 măsline tăiate felii, pastă de tomate, 2/4 linguri, 100/150g caşcaval ras.Se face mai întâi aluatul.Se pune făina într-un lighean, se face o adâncitură la mijloc, şi se pune sare, zahăr, şi drojdia dizolvată in puţină apă călduţă.Se amestecă puţin, şi se lasă deoparte 10 min.În acest timp se pregătesc celelalte ingrediente(salamul, măslinele se taie bucăţi, la fel şi ciupercile). După cele 10 min.se frământă aluatul, până capătă o consistentă medie.Este gata când nu se mai lipeşte de mâini.Aluatul format, se mai lasă 10 min.la dospit, apoi se întinde o foaie de dimensiunea tăvii, relativ subţire(cca 5cm grosime), şi se va pune în tava unsă în prealabil cu pasta de tomate(2/3 linguri). peste aceast aluat se pun toate celelalte ingrediente, iar la final caşcavalul ras, şi ketchup pe deasupra.Se pune la cuptor cca 20/30 min. Pofta bună!
Buna!
PIZZA
Pentru aluat ai nevoie de:600 g de faina, 50 g drojdie, 150-200 g de margarina(sau ulei), 1 ceasca apa calda, 1 lingura de otet, sare, piper dupa gust.
Pentru umplutura ai nevoie de:1 cutie cu ciuperci(pe care le tai tu), 2 cepe, 1 morcov, 1 ardei gras, 20 g de masline fara samburi, 1/2 cescuta de ulei, suc de rosii sau ketchup.
Cum procedezirepari aluatul, il intinzi intr-o forma unsa cu putin ulei si-l coci pe jumatate.Il scoti, il acoperi cu-n strat de suc de rosii sau de ketchup, asezi uniform umplutura obtinuta prin calirea cepei, a morcovului si a ardeiului(trecute prin razatoare)in care adaugi ciupercile si maslinele.
Vara, o poti orna cu felii de rosii si de ardei.O coci apoi din nou la cuptor timp de 10-15 minute.
SFAT! In loc de umplutura, poti folosi zacusca de ghebe!
Sper ca te-am ajutat cat de cat!
Te pup!
anonim_4396 întreabă:
getty întreabă: