Buna,Madalina!
INGHETATA DE CAPSUNI
200 de grame de branza de vaca, 100 de grame de smantana, 100 de grame de zahar, 300 de grame de capsuni.
Se paseaza, transformandu-le in piure, 200 de grame de fructe, dupa care, intr-un castron, se combina perfect cu zaharul si cu branza de vaca.Cand zaharul s-a topit, se pune smantana si se da la congelator, punandu-se inghetata respectiva in cupe.
Se serveste cu smantana indulcita, aromata cu suc de capsuni, se orneaza cu fructe intregi.
Pofta mare draga mea!
Te pup dulce!
Http://luminitanaty.blogspot.ro/2011/07/inghetata-caramel-cu-ciocolata.html
http://gurmandino.ro/tag/reteta-inghetata-fara-oua/
Sper ca te-am ajutat!
Stiu eu o reteta...
iti trebuie frisca lichida(d`aia pe care o bati)
fructe, de care vrei si zahar
Fructele le faci piure cu blanderul, iar frisca o bati, dupa ce ai batut frisca amesteci cele 2 si adaugi zahar pudra, mai amesteci putin si e gata. Dupa ce o bati in congelator o amesteci odata la 3 ore ca sa eviti acele de ghiata. Dupa ce ai amestecat in ea de 2 ori o tii 12 ore in congelator si e gata
sper sa fi inteles ceva
Ingrediente:
- apa jumatate de L
- zahar jumatate de kg
- coaja de la o lamaie
- zeama de la trei lamai
Modul de preparare:
Puneti intr-o cratita jumatate de litru de apa cu jumatate de kg de zahar. Dupa ce se topeste complet zaharul puneti apa la fiert doua minute. Adaugati coaja de la o lamaie, acoperiti cu un capac si lasati asa o jumatate de ora. Adaugati zeama de la trei lamai, treceti compozitia printr-un tifon, turnati-o in sorbetiera si puneti-o in congelator.
Incerca, e foarte buna. Funda?
Ăsta e sorbetto, nu e înghețata.
clmadalina întreabă: