Ingrediente
4 linguri de faina
4 linguri de zahar
4 oua
5-6 kiwi
2 linguri de cirese sau visine (proaspete sau din dulceata/compot)
2 cesti de lapte
1 lingurita praf de copt
1 lingura de unt
6 linguri bucati de ananas
2 linguri de ulei
1 varf sare
1 lingurita extract de vanilie
1 pliculet zahar vanilat
3 linguri de amidon de porumb
1/2 ceasca de zahar (pentru budinca de vanilie)
Mod de preparare
Blatul de tarta:
Se separa ouale. Albusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se bat spuma sau se mixeaza.
Galbenusurile se amesteca cu o lingura de lemn impreuna cu uleiul, apoi se toarna peste albusurile batute spuma. La final se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus. Se pune aluatul intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se lasa la cuptor 15-20 de minute pana capata o culoare aurie.
Budinca de vanilie:
Se pune laptele intr-o cratita pe foc pana incepe sa fiarba.
Intr-un castron se toarna zaharul, amidonul de porumb si sarea si se adauga in laptele fierbinte treptat si amestecand mereu.
Se lasa pe foc pana cand compozitia incepe sa se ingroase dar avand grija sa nu ajunga la fierbere.
Se intinde pe tarta budinca de vanilie, apoi ornam cu fructe: felii de kiwi, bucati de ananas si cirese.
Mod de servire
Tarta cu fructe si budinca de vanilie se serveste rece.
si
ngrediente
Pentru blat:
- 250 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 140 g zahar ( eu am pus cam 120 g )
- un ou
- 140 g unt
- putina sare
Pentru crema:
- 2 plicuri praf de budinca de vanilie
- 400 ml sampanie sau vin alb
- 400 ml lapte
- zahar dupa gust
Mod de preparare
Se framanta un aluat, se inveleste in folie transparenta, se da la rece, pentru cel putin 30 min. 1 kg mere se caleste cu zahar dupa gust, o vanile si putina scortisoara; Se prepara o budinca de vanilie, cum scrie pe plic, dar din aceste cantitati, ca sa iasa mai tare. Laptele si vinul sa fie la aceeasi temperature, le-am amestecat, si am avut 800 ml lichid, la doua plicuri de budinca. O tava de tarta, de 26, se unge si se imbraca cu foaia de aluat, inclusiv marginile. Se lipesc bine marginile sa nu cada la copt. Se baga aluatul pentru 15 min la cuptor.Se scoate, se presara cu pesmet ( eu am facut pesmet din cateva piscoturi, se poate si din biscuiti), se pun merele calite, crema de vanilie, si se baga la cuptor pentru aproximativ 45 min.
Mod de servire
Se orneaza dupa preferinte.
Alte retete recomandate:
Funda?!
Te-am ajutat
Tiramisu, cea mai simpla. ia de la magazin crema si gasesti acolo reteta sau pe pachetele de piscoturi.
Http://www.reteteculinare.ro/......r-ars-318/ crema de zahar ars
DaciaRomania întreabă: