O reţetă pe care am găsit-o pe Net, şi bănuiesc că este destul de bună :
Tipul retetei: Desert
Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 10 Minut(e)
Timpul de gatire: 30 Minut(e)
Dificultate: Usor
Ingrediente:
(pentru 6-8 briose)
1 ou
55 grame unt
120 ml lapte batut/ iaurt
130 grame zahar
115 grame faina
30 grame cacao
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
60 grame ciocolata cu lapte
Preparare:
*reteta cerea chipsuri de ciocolata, dar eu nu am avut asa ca am folosit o jumatate de ciocolata cu lapte.
Am luat ciocolata cu lapte si am taiat-o marunt cu cutitul. Bucatelele de ciocolata le-am dat la congelator, sa nu se topeasca de tot cat se coc briosele in cuptor.
Am setat cuptorul la o temperatura de 200 grade Celsius.
Intr-un vas am amestecat faina cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Intr-un alt vas am frecat oul cu praful de sare, zaharul, laptele batut si untul. Treptat am adaugat amestecul uscat. La urma, am adaugat si bucatelele marunte de ciocolata scoase din congelator si date prin putina faina.
In forma de copt briose am asezat hartiutele de copt.
Cu lingura de inghetata am luat cate putin din coca bruna si am umplut pe 2/3 hartiutele de copt briose.
Eu am pastrat cateva bucatele de ciocolata pe care le-am presarat deasupra fiecarei briose.
Am dat forma la cuptor pentru 30 minute.
Am verificat daca briosele sunt coapte cu ajutorul unei scobitori, cum nu s-a prins aluat de ea, le-am scos din cuptor. Dupa 5 minute le-am scos din forma si le-am lasat sa se raceasca complet pe gratar.
Au iesit cele mai bune briose "ciocolatoase"!
Dacă vrei mai multe reţete găseşti pe Internet.
O zi bună.
1. Briose cu alune de padure ( SURSA http://www.bucataras.ro/retete/briose-cu-alune-de-padure-20121.html ) :
Alunele de padure sunt o sursa bogata de fibre, fier, proteine, calciu, potasiu si substante antioxidante. Desi sunt bogate si in grasimi, acestea nu contin colesterol. Alunele de padure prajite au o aroma si o mireasma distincta si pot constitui oricand o gustare potrivita. Ele dau un gust aparte prajiturilor in care sunt adaugate.
Ingrediente
3 oua,
100 g zahar,
100 ml ulei,
1 praf de copt,
125 g smantana,
100 g alune de padure,
2 linguri cacao,
150 g faina.
Mod de preparare reteta Briose cu alune de padure
Alunele se prajesc usor intr-o tigaie, se lasa sa se raceasca si se trec prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu faina, praf de copt si cacao. Se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga smantana, uleiul si ingredientele uscate. Compozitia obtinuta se pune in formele de briose. Deasupra se presara alune macinate si se pot pune si alune intregi. Se coc 20-25 minute.
---------------------------------------------
2. Briose cu alune si ciocolata - de post ( SURSA http://www.bucataras.ro/......35826.html ) :
Ingrediente
100 ml ulei
1 cana zahar (250 ml)
1 cana apa minerala
1 lingura otet
2 cani faina
1 lingurita bicarbonat sodiu
1/2 lingurita praf copt
un praf sare
50 gr alune padure neprajite (crude)
100 gr ciocolata menaj (cuvertura) de post
coaja rasa portocala
Mod de preparare reteta Briose cu alune si ciocolata - de post
- se amesteca uleiul cu zaharul, se toarna treptat apa si otetul, apoi coaja de portocala rasa
- faina amestecata cu sare si praf de copt si bicarbonat se adauga treptat in compozitia de apa si ulei
- se aseaza in forme de briose de hartie, speciale, asezate in tava de la aragaz cate o lingura din compozitie, se adauga cate 3 alune intregi si ciocolata taiata bucati mici, apoi se completeaza cu aluat pana se umpu 3/4 formele pentru a lasa loc sa creasca, altfel curg din forme si deasupra se mai presara bucatele de ciocolata si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade (foc potrivit) pentru 30-35 minute. Seface testul cu scobitoarea, dar la mine a fost suficient timpul acesta.
Pe viitor, te rog să RESPECŢI Regulamentul TPU care OBLIGĂ la indicarea SURSEI de copy & paste ( în cazul în care reproduci o parte sau tot articolul publicat pe un anumit site )!
Pentru detalii vezi Regulamentul la linkul :
http://www.tpu.ro/termeni-si-conditii
SURSA de copy & paste a reţetei tale :
http://www.petitchef.ro/......id-1487933
Nu am pus deoarece utilizatorul a cerut că nu vrea Site-uri. Dar pe vitor aşa voi face
E problema utilizatorului...
Tu reproduci reţeta ( copy & paste ) şi INDICI şi SURSA - aşa cum am făcut şi eu ( vezi mai sus )!
Oricum, acum NU e nici o problemă - mi-am dat seama că NU şti şi de aceea ţi-am spus.
Toate cele bune.
Buna!
BRIOSE CU CIOCOLATA
280 g. faina, 125 g. unt, 100 g. ciocolata fina cu lapte, 2 linguri de cacao, 1 plic de praf de copt, 100 g. zahar, 1 ou, 250 ml. lapte batut, 200 g. ciocolata de lapte pentru glazura.
Incingi cuptorul pana la temperatura de 180 grade C.
Aranjezi hartiutele de copt in tava speciala, cu adancituri, pentru coacerea brioselor.
Tai in bucati ciocolata cu lapte, pui apoi intr-o punga de plastic si treci cu sucitorul peste ea, pana se faramiteaza bine, sau fa asta ajutandu-te de robotul de bucatarie.
Amesteci faina cu bucatile de ciocolata, cacao si praful de copt (cerni in prealabil faina, cacaaua si praful de copt)
Bati oul intr-un alt vas, adaugi zaharul, untul moale si laptele batut si amesteci bine.
Incorporezi masa de faina in compozitia de ou si lapte batut si amesteci bine toate ingredientele, pana obti un aluat omogen. Imparti aluatul in cantitati egale, asezi fiecare bulgar de aluat in cate o adancitura, apoi dai totul timp de 20-25 minute la cuptor.
Scoti tava si mai lasi briosele in tava inca 5 minute, apoi ia-le din forme si aseaza-le pe un gratar ca sa se raceasca.
Topesti la bain-marie sau la microunde ciocolata de lapte si glazurezi briosele.
Te pup!
In legatura cu ciocolata... daca o dau prin razatoare merge? sau trebuie neaparat sa o tai?
rosettethedesignerofthemasterpieces întreabă:
JeffHardy2011 întreabă: