Https://en.wikipedia.org/wiki/Worcestershire_sauce
https://nutritiondata.self.com/facts/soups-sauces-and-gravies/7244/2 =este sanatos, putine calori
Acest aliment este foarte scăzut în Grasimi Saturate și Colesterol. Este, de asemenea, o sursă bună de calciu și cupru și o sursă foarte bună de vitamina C, fier și potasiu. Răul: acest aliment este foarte mare în sodiu, iar o mare parte din caloriile din acest aliment provin din zaharuri.
este un fermentat lichid condiment creat în orașul Worcester în Worcestershire, Anglia, în prima jumătate a secolului al 19 - lea. Creatorii au fost chimistii John Wheeley Lea și William Henry Perrins, care au continuat să formeze compania Lea & Perrins. Sosul Worcestershire a fost considerat un termen generic din 1876, când Înalta Curte de Justiție din Angliaa decis că Lea & Perrins nu dețineau marca comercială la „Worcestershire". [1]
Sosul Worcestershire este frecvent utilizat pentru a îmbunătăți rețetele de alimente și băuturi, inclusiv rabită galeză, salată de Cezar, stridii Kirkpatrick și ouă diavolate. Fiind atât o aromă de fundal, cât și o sursă de umami (cea de-a cincea aromă savuroasă), acum se adaugă și mâncărurilor care istoric nu o conțineau, cum ar fi chili con carne și tocană de vită. De asemenea, este folosit direct ca condiment pe fripturi, hamburgeri și alte preparate finite și pentru a aromatiza cocktail-uri precum Bloody Mary și Caesar. [2]
La bautura, evident:
https://www.bautura-online.ro/blog/bloody-mary/
Sos Worcester (câteva picături, în funcție de gust)
insa, ai dreptate sa nu fi auzit de el, l-am cautat pe 3 hypermarket-uri si nu l-am gasit, ci doar aici:
https://www.mega-image.ro/......ps?/search
compozitia e aici:
https://www.mega-image.ro/......ml/p/91350
Chiar a aparut o stire si poate te intereseaza :
https://playtech.ro/......ios-186324
Din intamplare, am vazut sosul in reteta.
gemeni6226 întreabă: