La 11 ani, cand m-am rugat de mama sa faca supa de pui dar ea a facut o ciorbita de zarzavaturi. Am refuzat sa mananc in ziua aia pana la ora 6PM cand am rugat-o sa-mi dea drumu' la aragaz ca sa-mi fac supa. Nu a crezut initial ca voi face ceva comestibil, insa va asigur ca nu a murit niciuna din persoanele care au mancat. De atunci... am tot invatat retete noi, iar in momentul de fata, eu ma ocup cu gatitu' pentru. zilele festive. E distractiv sa gatesti... mai ales cand incerci chestii noi si mai modifici si retele de baza. So... Gatiti!
Mi-a placut sa vad ce face mama la bucatarie si sa se incurce de mine ce e drept la capitolu prajituri pe la varsta de 10-11 ani iar cd a trebuit sa plecela spital sa se opreze de hernie de disc am ramas doar eu cu tata cam 2 saptamana si m-am vazut in fata faptului sa gatesc si eu ceva e drept ceva usurel pentru inceput
Cred ca aveam 9-10 ani, cind am facut pentru prima data o mincare gatita si anume ciorba de fasole verde. Vreti sa aflati cum? Impreuna cu fratele meu, ne-am amintit ce legume gaseam in farfurie si pe acelea le-am pus si noi in oala, plus corcoduse pentru acrit si a iesit super buna.Am mai facut si mamaliga(bineinteles ca de doua ori, pina ne-a reusit) si cu ceapa verde, gata mincarea.(piinea era la ratie, 1/4 de piine rotunda, pe zi)
Eu am gatit la o varsta mai mica si in clasa a-VIII-a, mama a fost nevoita sa se interneze, tatal era la munca pe un santier iar eu a trebuit sa tin toata gospodaria. Atunci a trebuit sa gatesc cu adevarat si sa fac paine in cuptor pentru ca mai erau trei frati mai mici decat mine. A fost totusi bine pentru ca viata te caleste.Eram in timpul scolii si trebuia sa invat si pentru examenul de liceu.TT
La ce varsta am inceput sa gatesc! pentru ca de invatat inca mai am... La 7 ani am prajit primii cartofi si prima omleta ( am fost copil cu cheia de gat) apoi la 14 ani o ciorbita, o tocanita si acum la 38 nu mai gatesc decat gratar si salate -ca sa mancam dietetic si sanatos!
Sara2 întreabă: