| Nicolae76787 a întrebat:

Locuiesc singur si traiesc cu o frica constanta ca cineva imi va sparge locuinta. Nu am cine stie ce averi in apartament, dar am computer, televizor si alte electrocasnice care valoreaza impreuna ceva bani. Am termopane, dar am usa din lemn care se poate sparge usor, o incui mereu cand plec la serviciu, dar are o singura incuietoare. Sunt foarte speriat pe treaba asta. Vi s-a intamplat sa va sparga cineva casa? Ajutor va rog, vreau sa scap de frica asta constanta

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Fă-ți o asigurare facultativă, e vreo două sute de lei și acoperă inclusiv furtul

| BeeeQuad20 a răspuns:

Sa sparga casa, nu cred, mai ales in bloc, aud vecinii si cheama politia. Acum ceva timp, duminica, o vecina a plecat la nu stiu ce slujba la biserica din fata blocului si a uitat usa deschisa. Nu stiu cum s-a nimerit fix atunci un hot sa incerce toate usile si sa gaseasca usa ei deschisa, a intrat a facut dezastru a furat si aia a fost... Dar o usa rupta se aude. Stai linistit, si fii sigur ca inchizi usa mereu. Daca nu scapi de frica pune o usa metalica.

| raMLesS a răspuns:

Omule, traiesti la bloc, cine crezi ca vine sa-ti SPARGA usa? Ziua nu poate ca il vede lumea, noaptea nu poate ca se aude, si cum sunt si toti vecinii acasa, il prinde una doua. Acolo te auzi si cand respiri... daca ar da cu picioarele in usa foarte tare, s-ar auzi ca si cum ar pocnii niste petarde, Oricat de mare ar fi blocul, chiar si cu 1000 de etaje, tot se aude.
Nu e nimeni atat de prost incat sa incerce sa faca chestia asta, ai sansa mai mare sa fii lovit de fulger de 2 ori la rand rolling on the floor.

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pune ti o usa metalica din aia cu 2-3incuietori si gratii la geamuri

| Bratu_Andrew_2000 a răspuns:

Ma, din pacate traiesti in Romania. Orice se poate intampla. Totusi, din toate apartamentele din jur, nu cred ca da astia tocmai peste al tau. Mai ales daca ai o usa ca re macar pare puternica.

Poti sa cumperi de la Lidl mi se pare (sau Mega Image laughing ) camere false de luat vederi. Sunt foarte ieftine si arata destul de real. Pui una deasupra usi (sa nu se poata ajunge la ea usor) si una in casa in caz ca se hoatarasc totusi sa intre.

Ca sa scapi de frica complet insa, nu ai decat sa te muti in Romania.
Te primesc provizoriu la mine in Cipru laughing

| Violleta2022 a răspuns:

Pune-ti usa de metal, sau instaleaza o camera de luat vederi, la usa!

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Eu știu că fiecare scară a unui bloc e asigurată cu cameră de luat vederi, interfon... Iar vecinii între ei se cam cunosc.
E-adevărat că un hoț priceput știe să deschidă orice ușă, fără să producă zgomot, dar ăștia de care zic, nu tâlhăresc la întâmplare, mai ales dacă nu ești câștigătorul marelui premiu de la loto. În general, au obiective bine stabilite.))
Schimbă ușa! Îți iei una de calitate, metalică, cu încuietori antiefracție. Deși, eu nu știu de ce te-ai baricada așa. Credeam că numai băbuțele singure mai sunt fricoase. Dar dacă asta te face să te simți în siguranță, o poți face și pe asta!))
Nu îți mai dau ideea de a-ți lua un câine de pază, fiindcă atunci nu mai intri în casă și de frica acestuia...
Ar mai fi o variantă: însoară-te.

| Freya1 a răspuns (pentru floresdemayo):

In ce blocuri stai? laughing nu de alta dar prin unele cartiere, orase etc e minune daca merge interfonul laughing, pentru ca nu stau toti in zone rezidentiale si nu toate orasele sunt capitale...