Buna, aryana1991!
In primul rand "La multi ani!" multa sanatate si bafta!
Ca tort poti sa incerci tortul de lamaie, cel diplomat sau unul simplu de fructe. Daca vrei sa faci o prajitura, cea "Tiramisu" este ideala pentru asa ceva!
Aceasta reteta de tiramisu este cea originala din Italia, asa cum este el preparat in restaurante. Reteta de tiramisu imi place de departe cel mai mult dintre toate celelalte pe care le-am incercat deoarece vinul de Marsala pe care il contine ii confera o aroma deosebita iar ouale nu raman crude.
Atentie! Din pacate, in Romania vinul de Marsala (care este un vin licoros) se gaseste extrem de rar(la Metro din cand in cand daca aveti noroc) insa el poate fi inlocuit cu succes si fara repercusiuni sesizabile la consistenta, textura sau gust de catre Lacrima Lui Ovidiu.
INGREDIENTE:
8 galbenusuri
1/2 cup zahar(120g)
1/2 cup vin de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu(120 ml)
500 ml frisca
750g mascarpone
2 pachete piscoturi
2 cani espresso(cafea tare+2 linguri de zahar) + 1 cup vin(240 ml)
cacao pentru pudrat
Imagine Atasata
Mod de preparare reteta tiramisu
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute, pana se ingroasa, timp in care se adauga treptat vinul.Se lasa crema la racit.
Imagine Atasata Imagine Atasata
Imagine Atasata Imagine Atasata
Acest mesaj a fost editat de elisha25: Apr 15 2011, 11:03 AM
--------------------
www.raksha.ro
blog.raksha.ro
Go to the top of the page
+Quote Post
poliana
Caracterizare: 0
Vizualizati Profilul
mesaj Dec 12 2008, 11:27 PM
Trimis la #2
micro Bucatar
Grup: Members
Postari: 32
Inregistrat pe: 22-March 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42, 220
Se bate frisca.
Imagine Atasata
Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere, de preferat fara mixer, cu o paleta sau o lingura de lemn.Se adauga si frisca, amestecandu-se cu grija de jos in sus.
Imagine Atasata
Asa arata crema la final.Se pastreaza in frigider pana cand ansamblam prajitura.
Imagine Atasata
Se pregateste cafeaua. Dupa ce s-a racit se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu.
Imagine Atasata
Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin.Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde.Se aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie(pe orizontala sau verticala).
Imagine Atasata
Acest mesaj a fost editat de poliana: Dec 12 2008, 11:41 PM
--------------------
www.raksha.ro
blog.raksha.ro
Go to the top of the page
+Quote Post
Click here to find out more!
poliana
Caracterizare: 0
Vizualizati Profilul
mesaj Dec 12 2008, 11:30 PM
Trimis la #3
micro Bucatar
Grup: Members
Postari: 32
Inregistrat pe: 22-March 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42, 220
Se adauga jumatate din crema.Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat.Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza.
Imagine Atasata [attachment=223060:Copy_of_ornare.JPG]
Imagine Atasata
Acest mesaj a fost editat de poliana: Dec 12 2008, 11:33 PM
--------------------
www.raksha.ro
blog.raksha.ro
Go to the top of the page
+Quote Post
poliana
Caracterizare: 0
Vizualizati Profilul
mesaj Dec 12 2008, 11:30 PM
Trimis la #4
micro Bucatar
Grup: Members
Postari: 32
Inregistrat pe: 22-March 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42, 220
Se pudreaza cu cacao si se da la rece.
Scuzati picaturile de apa, dar vechiul meu frigider tocmai incepuse sa se dezghete cand am terminat eu tiramisu. Felia in sectiune e cam moale, dar asta pentru ca l-am taiat la 2 ore dupa ce l-am terminat(lasati-l minim 6 ore si nu veti avea nici cea mai mica problema sa se dezmembreze), dar asa e cand ai pofticiosi in casa... icon_rolleyes.gif
Imagine AtasataImagine Atasata
Imagine Atasata
Imaginile nu fac parte din plan, am dat copy paste dar tu sa faci reteta aceasta!
Nu e o problema pentru ca eu stau in Italia
La multi ani
Mersi la fel
La multi ani, la multi bani, sanatate si noroc.
Mersi maestre
Sa te simti bine de ziua ta, si nu numai. Sa te gandesti la noi cand mananci tort.
O sa ma gandesc la voi cand trag la masea beau cate un pahar pentru fiecare Vorba aia ''toti pentru unu si unu pentru toti''
Daca e tuica de caise, ma incluzi Daca e vin sau bere, ma excluzi. . Si hei, nu te imbata muci si spui ca din cauza celor de pe TPU (asa vreo 200 si ceva de mii de useri), carora le-ai facut o favoare, caci ai fost rugat "in direct", si tu milos fiind ai zis ca ne vei da atentie.
Absinth, Courvoiser si bere Atentie, ''si'' nu ''sau''
@ aryana1991 : tu cu ce-ti clatesti gatul?
U ceva cuba libre si wisky dar cred ca am sa fiu singura deci imi ajunge
'Inteles sa traiti! Distractie placuta oricum!
La multi ani! mie imi plac f mult torturile cu fructe! si sa fie cu cat mai multe etaje.un zgarie nori daca se poate!:d
Hihii, la multi aani!
Daca nu e o problema sa ne dam cu parerea, mie unu mi-a placut cand am avut parte de un tort de biscuiti cu nuca.
Hey, la multi ani, sa traiesti si sa ai sanatate multa si fericire din pliiin!
Eu una as vrea un tort cu trei etaje, fiecare etaj sa fie diferit: vanilie si frisca primul, ciocolata si boabe de cafea +sirop al doilea si al treilea din fructe de padure
pe fiecare etaj sa fie flori din biscuiti cu multa frisca:X
LisaJulie întreabă: