Nu stiu ce efecte toxice are mierea. Acum am citit ca e in fapt mierea nu poate fi folosită la obţinerea unor prăjituri sau a cozonacilor pentru că aluatul îndulcit cu miere nu creşte dar şi pentru că, prin preparare termică, mierea îşi pierde proprietăţile şi devine toxică pentru organismul uman.
Tatal meu nu a citit articolul si poate de asta turta dulce pe care o face cu miere creste si... am mancat-o ani de zile fara sa murim. Totusi stiu ca mierea isi pierde proprietatile benefice cand se incalzeste si de aceea nu se recomanda a se folosi la indulcitul ceaiului (spre ex) cand acesta este f. fierbinte. Se adauga in ceaiul caldut.
Totusi de citit am citit din discutiile pe net a unor apicultori ca in fapt si ei stiu ca mierea fiarta este toxica. Nu se mai foloseste, decat in capcanele pentru viespi.
Da. Din pacate, daca temperatura depaseste 40 grade, atunci mierea devine toxica. http://www.neoclinique.ro/index.php?module=pagini&pagina=24
Trage-ti putin cu ochiul mintii la spusele stramosilor:
http://www.leacuri.net/html/hildegard/produse_animale.htm
Nu, nu devine toxica ci doar schimbandu-si compozitia isi schiba implicit si gustul
Da. Mierea devine toxica daca depaseste 40 grade.
http://www.vilamarinn.ro