Ingrediente
BLAT:
5 oua
5 linguri apa calda
180g faina
1 lingura rasa cacao
150g zahar
1 plic praf de cop
CREMA:
1 borcan compot visine de 750ml
2 plicuri glazura transparenta de tort
800g frisca
Mod de preparare
1. BLATUL Se separa oaule. Galbenusele se freaca cu apa si zaharul. Se bat albusele spuma tare si se adauga peste galbenuse. Se incorporeaza usor faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se pune in forma si se coace 40-45 min. Se lasa sa se raceasca si se taie o felie din tort care se faramiteaza sau sa taie patrate mici. 2. CREMA 1 borcan compot visine se pune la fiert. 2 plicuri glazura transparenta de tort se amesteca cu putina apa si se toarna peste visine. Se lasa pe foc amestecand continuu pina incepe sa se inchege. Se insiropeaza usor blatul. Se pune inelul in jurul tortului si se toarna compozitia de visine. Frisca se bate: 200g se toarna peste visinele reci complet. Se pun firimiturile si o parte din frisca. cu cealalta se imbraca tortul si se decoreaza. Se da la rece pina in momentul servirii.
Sper ca'i asta.
Tortul se numeste tort cu ciocolata, si are si crema de ciocolata si si glazura de ciocolata.
Am mai aflat despre tort ca este facut in cofetariile Carmaco. am avut o reteta asemanatoare, dar am pierdut-o si nici nu o mai gasesc. Sper ca ma poate ajuta careva.
Merci mult, dar nu asta e reteta ce o cautam. Cea care o caut e cu cicolata si crema si si deasupra are glazura. E un fel de tort de ciocolata cu ciocolata, dupa cum imi place mie sa zic. O sa mai caut, si daca il gasesc pun si aici. Merci mult.