Eu nu am intoleranta la gluten dar de obicei mananc paine fara gluten, neagra. Daca ai aceasta problema poti privi partea plina a paharului, vei manca mai sanatos! Eu personal dupa un an dupa ce am mancat doar paine neagra, cand am mancat paine alba mi s-a parut mult mai nasoala la gust fata de cea neagra.De obicei scrie pe eticheta daca contine gluten acolo unde scrie alergeni, e scsris ingrosat pentru a fi mai usor sa citesti.Sunt anumite paini care sunt foarte moi, catifelate, arata super, dar contin caramel care schimba gustul mancarii.Preferata mea e painea care contine tarate si nu contine gluten, apoi painile pe care scrie 100% natural.
Din pacate, glutenul e te cel care da gust bun painii.
Daca esti intolerant la gluten, ori mananci paine fara gluten, ori nu mai manaci deloc fainoase.
Din pacate, nu exista nimic cu "gust neutru"!
Invata sa manaci fara paine, sau sa manaci cu mamaliga, sau alte cereale, pentru ca, doar graul da aceasta intoleranta.
LisaJulie întreabă: