Intr-o cratita, ceaun sau vas rezistent la topire de zahar si alte operatiuni dure si lipicioase, se aseaza zaharul, apa, sarea si untul. Toate se omogenizeaza usor. Vasul se aseaza pe flacara medie spre iute si se lasa sa se topeasca zaharul in intregime pana cand devine un caramel galben-auriu. ATENTIE, nu trebuie sa amestecam deloc in caramel din momentul in care l-am asezat pe foc si pana can il luam de acolo. Toata operatiunea dureaza intre 10-15 min, depinde de aragaz si de vasul folosit. Trebuie sa fiti cu ochii pe el pentru ca riscati sa se arda si sa devina zahar ars nu caramel. Cand caramelul are culoarea potrivita se ia de pe foc si imediat se adauga bicarbonatul de sodiu pe care il incorporam bine in caramel cu ajutorul unui tel. Sa stiti ca din cauza bicarbonatului de sodiu, caramelul va incepe sa se umfle si sa bolboroseasca. Caramelul trebuie sa fie dulce la gust si nu amar, daca are gust amar atunci inseamna ca l-ati tinut pe foc mai mult decat trebuia. Cand caramelul are culoarea potrivita se ia de pe foc si imediat se adauga bicarbonatul de sodiu pe care il incorporam bine in caramel cu ajutorul unui tel. Sa stiti ca din cauza bicarbonatului de sodiu, caramelul va incepe sa se umfle si sa bolboroseasca. Caramelul trebuie sa fie dulce la gust si nu amar, daca are gust amar atunci inseamna ca l-ati tinut pe foc mai mult decat trebuia. Dupa ce am omogenizat caramelul cu bicarbonatul de sodiu, acesta toarna imediat peste floricelele din bol. Se amesteca rapid popcorn-ul cu ajutorul a 2 linguri de lemn pentru a imbraca totul in caramel. Dupa aceea se aseaza totul pe 2 tavi tapetate cu hartie de copt incercand sa despartim floricelele unele de altele cat sunt calde pentru ca atunci cand se vor raci vor ramane bucati mari de popcorn lipite intre ele.
anonim_4396 întreabă: