CIORBA DE ROSII
Timp de preparare:
1 h20 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 kg rosii, 2 cepe, 1 ceasca orez, 1 lingura zahar, 2-3 linguri ulei, patrunjel verde, sare
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se pune sa fiarba cu apa rece. Dupa citeva clocote se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se trece totul prin sita. Separat se inabusa orezul in ulei, se picura putina apa fierbinte si apoi se pune la fiert. Dupa ce a scazut apa si este aproape fiert, se toarna orezul in zeama de rosii strecurata si se fierbe bine. La urma se adauga zaharul si se serveste cu patrunjel verde tocat marunt, un pahar de zeama de rosii crude si ardei dati prin masina de carne impreuna cu frunze de telina, toate adaugate in ultimul moment pentru a revitaminiza ciorba.
Gasesti reteta:http://www.gustos.ro/retete-culinare/borsuri-si-ciorbe/ciorba-de-rosii.html ...eu de aici am luat-o... Pofta buna!