Cremsnit
Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)
Ingrediente:
Foi
375-400 g aluat frantuzesc sau foi cumparate gata facute
Crema
900 ml lapte
115 g amidon
6 oua
250 g zahar
1 lingura esenta de vanilie
Mod de preparare:
Foi:
Se imparte aluatul in 2 parti egale. Se intind 2 foi patrate cu latura de 25 cm. O foaie se taie in 12 dreptunghiuri egale, iar cealalta se lasa netaiata. Se coc in cuptorul incins la 190° C cam 12-15 minute.
Crema:
Intr-o cratita (de teflon daca aveti) de 2L se freaca zaharul cu ouale, amidonul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte se da intr-un clocot. Se pune fierbinte peste oua amestecand continuu.Craticioara se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund si sa se afume.
In momentul in care a inceput sa se ingroase se amesteca mai repede ca sa nu se formeze cocoloase. Se mai tine pe foc cateva minute, pana incep sa apara bule - adica pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc, se adauga vanilia si se amesteca.Intr-o tava sau o rama cu latura de 24 de cm se asambleaza cremsnitul.
Se pune foaia intreaga la fund. Se toarna crema fierbinte si se niveleaza cu o spatula sau un cutit. Deasupra se pun bucatile coapte de aluat, una langa alta. Se da la frigider cand s-a racit. Se taie a doua zi sau cand se serveste. Se poate pudra cu zahar.
Tiramisu din turta dulce
Pentru 6 persoane
Pregatire: 30 min
Fierbere: 10 min
Ingrediente:
12 buc. turta dulce
cafea naturala
boabe de struguri din compot
250 g mascarpone
2 oua
3 LG. zahar
cacao
Sau
cremsnit
Fundita?
Poti sa faci budinca Creme Ole, ai nevoie doar de lapte, praful de budinca si un mixer, se face in maxim 5 si in plus e delicioasa =p~. Pofta bunaa! :*
Fundita?
aaaa12345 întreabă: