Întrebare recomandată | Cotofana_Teodora_1994 a întrebat:

Salu! ma numesc teo si eu cu clasa vom face concurs de gatit si am nevoie de cateva retete care se pot face la rece.ma puteti ajuta?

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone ) după următoarea reţetă :

Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).

Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.

Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!

Toate cele bune.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salate de cruditati, e sezonul lor.

| Lynna a răspuns:

Www.gustos.ro › Retete culinare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Vezi aici,
http://retzetar.wordpress.com/category/desert/deserturi-fara-coacere/
Poftă mare!
Te pup!

| Rodicuta25 a răspuns:

INGREDIENTE

1kg.carne de pui sau de iepure
2kg. ceapa
100-150g.masline
100-150 ml.vin
piper
o foaie de dafin
sare

Mod de preparare:
Se spala carnea, se portioneaza ca pentru friptura, si se pune intr-o cratita de 3-4l in care se adauga putin ulei.
Ceapa se curata,se taie pestisori, se pune la fiert, iar dupa cateva clocote, se strecoara si se pune in cratita cu carne.Se pune la fiert, adaugandu-se apa, cat sa cuprinda carnea si ceapa.Se fierbe la foc mic, sa nu se prinda. Cand e aproape fiarta carnea si ceapa se adauga vin, sare dupa gust, piper tot dupa gust o foita de dafin si maslinele.Se mai lasa pe foc ca sa scada lichidul sa nu aiba sos.Se da la racit si se serveste rece.

| Rruxyy a răspuns:

Eu as face o salata de fructe, cu frisca o sa fie toti incantati si e foarte usoara de facut