Bumbacul este un material natural. El permite pielii sa respire, deci evita supra-incalzirea, mirosurile neplacute si iritatiile. Bumbacul e foarte rezistent, exista diverse articole ce se dau din generatie in generatie, de sute de ani, si sunt facute din bumbac, nu se scamoseaza, nu se deformeaza.
Polyester sau poliesterul este un material sintetic, creat in laboratoare, uzine, fabrici, etc. Este un material rezistent si de calitate, dar nu ca bumbacul. Se incinge usor la soare, se umplede mirosuri si de bacterii. Si sa vorbim si despre spalare: bumbacul de calitate suprorta temperaturi de peste 95℃, pe cand sinteticele nu pot fi spalate la mai mult de 39/40℃.
Eu as alege bumbacul in toate articolele vestimentare, sau macar in cate as putea, fiind un material rezistent si eco-friendly. Cat despre prindere, as opta pentru capse sau catarame. Scaiul isi pierde proprietatile "agatatoare" dupa spalari repetate.
Sper ca te-am ajutat!
Salut, cea mai buna la calitate este bumbac, este calitativ și rezista în timp. Catarama se rupe în timp, scaiul se dezlipește la spălări repetate, deci aleg capsele.
Buna, bumbacul este un material superior poliesterului. Eu ti-as recomanda sa alegi bumbacul, dar si poliesterul este bun, dupa preferintele fiecaruia
LisaJulie întreabă: