Exista o salata geniala : castraveti, rosii, ceapa, salata verde, bucatele de ou fiert, bucatele de piept de pui la gratar si, daca vrei, bucatele de sunca!
Buna ziua!
MANCARICA DE CARTOFI
Ingrediente:
carne de porc
ceapa, usturoi, morcov, ardei gras,
cartofi
apa
rosii in bulion
sare, piper, condimente
marar
Se caleste carnita in putin ulei; se adauga legumele, apa (calda) si cartofii.
Se lasa la fiert, cu capac, si cand sint fierte se adauga rosiile in bulion.
Se sareaza, pipereaza dupa gust si se adauga condimentele preferate.
Se presara marar proaspat, tocat si se serveste.
Sau puteti face asa:
MANCARE DE VINETE LA CUPTOR
4 vinete mijlocii
4 rosii
2 cepe
2 catei de usturoi
5 linguri ulei
100 g. pesmet
1 varf cutit oregano (optional)
sare, piper
Vinetele, cu coaja, se taie rondele de 2 cm. grosime. Se sareaza si se lasa sa se scurga cca. 10-15 minute.
Rosiile se taie rondele si se sareaza.
Ceapa si usturoiul maruntit se amesteca cu 2 linguri ulei, pesmet, oregano, putina apa (3-4 linguri), sare si piper. Compozitia se freaca bine pana devine moale, dar nu trebuie sa curga.Rondelele de vinete se limpezesc cu apa, se sterg si se prajesc in ulei incins pana se rumenesc.
Tapetati o tava cu vinetele prajite (nu o mai ungeti cu niciun fel de grasime, fiindca, veti vedea, rondelele de vinete vor musti de ulei).
Peste vinete se aseaza rondelele de rosii.Se acopera apoi cu compozitia de pesmet si se da la cuptor 18-20 de minute, la foc potrivit.
La revedere!
Pff... ti se par chiar simple si gustoase? tu ai incercat retetele astea vreodata?
Buna!
Bineinteles ca le-am incercat.
De ce sa nu fie simple, mai ales prima reteta chiar nu-i greu de facut si e destul de gustoasa.Iar de a doua reteta, chiar e excelenta, poti sa le incerci si tu daca vrei.
Asta ziceam si eu, e un fel de musaca, nu e chiar floare la ureche ... un pic suspect pesmetul ala, cred ca se cam imbiba de grasime!
Nici eu, pana acum omul cat traieste invata
O fac cu carne si cu smantana... sanatate curata! o data pe an, merge...
Poti prepara Cartofi boulanger.Ai nevoie de 1 kg de cartofi, 2 cepe, 100 grame bacon, o cutie cu ciuperci.Mai intai fierbi cartofii in coaja, timp in care intr-o tigaie calesti prima data baconul (fara ulei pentru ca va sari), apoi adaugi ceapa care va fi taiata julien(feliute)si ciupercile peste care adaugi sare piper dupa gust. Dupa ce s-au fiert cartofii ii decojesti si ii tai rondele.Pui hartie de copt intr-o tava si adaugi cartofii.II tii la cuptor pana se rumenesc un pic apoi adaugi ceapa, baconul si ciupercile deja calite.Mai dai tava la cuptor pentru inca 5 minute.SI GATA.Cand servesti poti adauga si 2 linguri de smantana.E una din retetele mele preferate. Sper sa-ti placa.
Pui la cuptor, condimentat inainte. Dupa ce e aproape gata, pui cativa catei de usturoi, si il stropesti cu putin vin.
Simplu si foarte bun.
Bună! Uite aici mai multe rețete http://zinnaida.ro/retete-culinare-pe-inteles/
Ingrid16V întreabă: