Carnea trebuie sa fie uscata, cand o dai prin faina, apoi ou batut si la urma prin pezmet, dupa care prajite in ulei.
Pezmentul face snitelul crocant si gustos si sincer, nu mi s-a intamplat sa cada de pe carne.
Pai nu ar trebui sa il dai mai intii prin ou, si abia apoi prin faina si mirodenii?
Pe net, de unde am luat rețeta, se dă întâi prin făină și apoi prin ou. Unii recomandă și de două ori. O să încerc și invers, cine știe? Mulțumesc.
Ordinea la snitele e asa! F-O-P(ordinea la alfabet)
adica prin faina, ou, pesmet! pesmentul ar trebui sa mentina crusta.
Corect. așa și fac, dar crusta tot se desprinde. Mă aștept să mă ajute cineva care are și folosește o friteuză. Cred că e o chestie de temperatură și timp de preparare. De asemenea aș dori să știu cum să fac să prăjesc cartofii bine. Ai mei orice aș face ies mai mul fierți în ulei decât prăjiți. Adică nu sunt crocanți deloc.
Sa bati carnea putin inainte, ajuta sa stea crusta
Of, n-ați citit cu atenție rugămintea mea. Îl bat moderat (ciocan de aluminiu, relativ ușor) și după continui cu restul aciunilor.
Dap, m ai prins, nu am citit atent. Scuzele mele. Mie mi e lene sa mai bat puiul daca e deja feliat si patesc la fel, nu se prinde crusta.
Iar cartofii trebuie sa fie feliati pe loc, felativ egal, fasii de 1cm.Ii lasi la inmuiat in apa si vor deveni mai crocanti. Abia apoi ii scurgi bine, absorbi apa si ii prajesti in ulei.La fast food ii prajeste de doua ori, de aceea e diferenta, plus ca toti folosesc ulei de palmier(e posibil ca si asta contribuie).
Fac deja pui crispy cu fulgi de porumb sau cu panko. Ăștia ies excelenți. Anm nota 10 cu felicitări de la copil.
Folosesc cartofi congelați. Din lipsă de timp. Sunt curați, tăiați. O să încerc treaba cu prăjitul de două ori. Mulțumesc.
O să încerc cu carnea uscată. Eu o puneam umedă (decongelată). Mulțumesc.
Stoace carnea in mana, sa elimini excesul de apa daca este decongelata, si pune niste servetele de hartie pe ea, ca sa absoarba restul de apa, dupa care bati carnea si apoi o condimentezi, o dai prin faina, oul batut bine si apoi pezmet, dupa care se prajesc in ulei. Pofta buna!
Recoamnd un site al unei bucatarese de exceptie, este vorba de d-na Gianina de la https://jamilacuisine.ro/
Are foarte multe retete video, explicate pas cu pas.
anonim_4396 întreabă: