| irinafatatrista a întrebat:

Salut.
La 150 Kg de Vișine(3 butoaie) câți litri de alcool de 96% trebuie pus, ca să facem Vișinată?
Și în câte zile e gata?
Mai trebuie pus ceva? Nu știu, zahăr, etc.
Dau funda!

7 răspunsuri:
| radualmasan a răspuns:

Eu pun jumatatea greutatii de visine, in cazul tau ai avea nevoie de 75 litri de alcool! laughing))))))))) Daca vrei mai light, mai dregi cu ceva apa

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Depinde de taria la care vrei sa ajungi. Pentru a obține o bautura cu o tarie de 40% (vodca) dintr-un litru de alcool cu ​​o tarie de 96%, toarna acest litru de alcool in 1, 4 litri de apa.
Un bihorean ca mine va folosi doar 800 ml. apa pentru a obtine undeva intre 52-53 grade. La 1 Kg. de visine pui cam dublu alcool si 1 Kg. de zahar. Poti sa faci si o smecherie: sa pui doar visinele cu alcoolul la fermentat o saptamana (alcoolul il lasi la 55 de grade) si apoi fierbi zaharul cu cantitate la paritate de apa si, siropul obtinut, il pui peste visine. Apoi mai lasi la fermentat inca 2 luni (la umbra nu la soare!). Dupa cele doua luni decantezi visinata si cu visinele se pot face bomboane "betive".
https://bit.ly/3ijrmzv
Visinata se pune in sticle bine infundate si sta ca lumea si peste 3-5 ani.

| dinaprilie a răspuns (pentru Salontanul):

Cam asa trece ziua, vesela, la Bihor.

| NLS a răspuns:

Daca sunt foarte coapte,
400grame de zahar la fiecare kg de visine,
iar daca sunt mai putin dulci, atunci se poate merge pana la 500 grame zahar la kg de fructe.

Niciodata nu am facut visinata cu alcool din comert,
noi folosim tuica de casa, de circa 70 grade.

Diferenta de aroma e mare (am gustat de cateva ori de la vecini, cu ocazia sarbatorilor, si varianta "cu chimicale").

La fiecare kg de fructe, 800ml - sau 1 litru de tuica, dupa preferinte.

Daca folositi totusi alcool de 96 grade, 100l ar trebui sa fie suficienti pentru toata cantitatea.

Timpul ideal de macerare este de 4-6 saptamani, insa depinde de temperaturile de afara.

Noi nu o tinem direct sub soare, ci mai la umbra.
Trebuie sa gustati din cand in cand.

Eu nu as face niciodata o cantitate atat de mare, DACA nu am mai facut cantitati mici, fiind sigur din experienta mea ca stapanesc reteta si mi-a iesit dupa plac!

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru dinaprilie):

:)) Da dar stii ce-i ciudat? Consumul cel mai mare pe "cap de vita furajata" este in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova. https://www.youtube.com/watch?v=J2x_ovDsa3Y
Bihorenii beau putin si de calitate.;))

| dinaprilie a răspuns (pentru Salontanul):

happy toata lumea-i fericira in final.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru dinaprilie):

Corect!