Cand cumperi midiile, acestea sunt pline de nisip si foarte sarate de la apa de mare. Si pentru ca nu vrei sa le prepari asa pentru ca nisipul nu a fost gasit sa fie bun in mancare, trebuie neaparat sa le speli bine. O metoda este cea pe care o prezint aici si cred ca e mai buna decat spalarea scoicilor sub robinet.
Dupa ce ai cumparat midiile ai grija unde si cum le pastrezi pana le prepari. Ele trebuie sa respire, altfel iti vor muri inainte de a le prepara. Si midiile moarte nu trebuie mancate.
Alege midiile, aruncand orice midie care are cochilia in vreun fel ciobita sau deschisa.
Cand te-ai pus la treaba sa le prepari, pune midiile intr-o oala mare si toarna apa rece de la robinet peste ele. Lasa-le asa cel putin 20 de minute. Astfel midiile elibereaza nisipul care eventual exista in cochiliile lor.
Vei vedea ca midiile au barba (eu nu stiam) – niste fire care ies din cochilie pe partea mai groasa. Va trebui sa le barbieresti tragand brusc de barba aia inspre "balamaua" care tine cele doua cochilii. Daca tragi in partea ailalta e posibil sa omori midia. Barba se arunca la gunoi.
Pune midiile barbierite intr-o alta oala cu apa curata. Apa din cealalta oala e tulbure de la nisip si banuiesc ca sarata. Arunc-o!
Cu o perie, freci apoi cochiliile pentru a indeparta eventualele resturi de nisip si alte chestii care se mai ataseaza pe cochilii. Eu nu am reusit sa scap de toate chestiile alea dar n-a fost nicio problema.
Poti sa le mai clatesti inca o data. Inainte de a le pune la fiert, apa din oala trebuie sa fie limpede, fara nicio impuritate.
Scoate-le din apa si apuca-te de gatit. Eventual, tine-le cateva minute pe servetele de hartie ca sa se absoarba apa de pe ele inainte de a le pune in oala.
LisaJulie întreabă: