| pitbulita a întrebat:

am si eu o intrebare, imi poate da cineva o reteta de lapte de pasare facut de el/ea insusi in casa fara linkuri va rog, imi amintesc de cand sunt mica ca imi dadea la gradinita si mama nu vrea sa imi fac si de cativa ani ravnesc la ea, scrieti-mi ca la un incepator,

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se aduce faina din camara...
Haha, asta este o gluma pentru incepatori.
3-4 oua, 1l lapte, 100gr. zahar, 1lingurita faina alba, vanilie.
In primul rind, este bine sa ai lapte gras, de la piata, nu ce este in alimentara. Il pui la fiert intr-o cratita (sa fie cu gura mai larga, nu oala). Bati albusurile cu un praf de sare si adaugi 50 gr. zahar amestecind bine pina se topeste. Cind laptele fierbe, iei cu lingurita din albus si il pui in lapte. Intorci bulgarii, sa fiarba bine. Ii scoti in farfurie adinca.
Galbenusurile le freci cu 50 gr. zahar si le pui in laptele in care ai facut bulgarii. Adaugi vanilia si faina dizolvata in lapte. Fierbi la foc mic, amestecind, pina se ingroasa putin. Torni laptele peste bulgari si, pofta mare!
Poti sa le pui in farfurii separate pentru fiecare persoana. Se serveste rece, desi unii prefera cald.

8 răspunsuri:
| mdaria a răspuns (pentru anonim_4396):

N-am mancat asa ceva pana acum, probabil ca e foarte bun la gust.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Eu îl prepar după reţeta de la linkul :
http://gradina-fericirii.blogspot.ro/......ferat.html

Deci, nu are sens să-ţi "înşir" aici toată reţeta şi să-mi "atribui compunerea" acesteia deoarece NU ar fi adevărat.


Oricum, pot să-ţi spun că mi-a ieşit foarte bine şi prefer să-l servesc RECE ( de la frigider ).

Ca o observaţie : la reţeta respectivă, eu am făcut o MODIFICARE - am folosit o păstaie de vanilie din care am scos vanilia şi am pus-o în gălbenuşuri.


Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru mdaria):

Este intr-adevar foarte bun. Si usor de facut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Uite aici,
http://www.laurasava.ro/2007/05/19/lapte-de-pasare-bulinuta/
Te pup!

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Vezi și pe www.gustos.ro, sunt multe, și simple și ușoare.
Poftă bună!
Pa, pa.

| Mihaiela_Alexandra_1987 a răspuns:

OK Deci iti trebuie asa vreo 2 litri de lapte, 5 oua, 5 pliculete de zahar vanilat, o cana mare de zahar, esenta de vanilie.Pui laptele la fiert impreuna cu zaharul valinat si esenta de vanilie, Itre timp, cit laptele da in clocot separa ouale:albusurile le bati spuma pui jumatate di cantitatea de zahar dar nu pui de prima zahar abia cind e gata bezeaua (pentru ca nu creste spuma)cine este gata adauga zaharul si un pic de sare da nu multa putin cit un virf de cutit, galbenusurile se freaca cu cealalta cantitate de zahar.cind laptele fierbe adauci spuma de galbenusuri amestecind continuu pina la omogenizare si mai lasi sa mai dea un clocot inpeuna. apoi pui o oala cu apa la fiert si cind da in clocot cu ajutorul unei linguri lom bucatele de bezea si le bagi in apa (ca la galuste daca stii), dupa 10 -15 secunde le scoti si pui pe un platou separat peste bulgarasi de bezea se toarna laptele de vanilie se la la rece timp de 20 min 30 si se bea pina la fundhappy happy asta a fost reteta bunici mele succes.

| Rosé2402 a răspuns:

Ingrediente

* 1 litru lapte
* 6
7 oua intregi
* 200 g de zahar pudra sau un zahar mai fin
* 1 pachet zahar vanilat sau o esenta de vanilie
* 10
15 g faina alba
* Optional
putina esenta rom.



Mod de preparare
Albusurile se bat spuma, iar apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana nu se mai dezlipeste de vas si nu cade cand se intoarce vasul cu fundul in sus.


Intr-un alt vas se freaca galbenusurile cu restul de zahar, cu praful de vanilie si cu faina, pana devine o crema omogena.


Intr-o cratita, se pune laptele la fiert, pana da in clocot.


Se da focul la mic, se ia cu o lingura albusul batut si se toarna in lapte, lasandu-l sa clocoteasca pe ambele fete, cate 2 minute.


Se scot cu spumiera si se asaza intr-o strecuratoare, deasupra unui castron.


In vasul in care am mixat galbenusurile, turnam lapte, cate un pic, si amestecam usor, la viteza mica a mixerului, pana cand se omogenizeaza bine. Turnam apoi compozitia obtinuta peste laptele din vas si amestecam, la foc mic, pana devine o pasta groasa. Ne dam seama cand e gata introducind in vas o lingura de lemn: daca se lipeste de lingura, este gata, daca se scurge, mai lasam pe foc (2 min.) pana devine ca o smantana mai groasa.


Se toarna intr-un vas pasta, iar deasupra incorporam usor, cu o paleta/ lingura, bulele de albus!


Se lasa la rece cateva ore!


Crema va deveni mai onctuoasa, iar bulele de albus foarte fine!


E un desert foarte racoritor!


E bine sa folosim lapte de tara sau pasteurizat (nu UHT) si oua de tara, crema va deveni de un galben mai intens, spre portocaliu. Si isi va pastra intact si gustul copilariei!


Pofta buna

Via www.gustos.ro

| Arpyka a răspuns:

Pune un litru de lapte la fiert cu 2 plicuri de zahar vanilat si 6 linguri de zahar.Separat se bat 2 albusuri de ou si cand fierbe laptele se pun cu lingura in el.Se lasa sa fiarba 2-3 minute la foc mic.Intr-un bol amesteci galbenusurile de ou cu 3 linguri zahar si cand s-a racit putin laptele se toarna peste. Pofta buna!