| MmoooTtttt a întrebat:

Care sunt cele mai familiar/cunoscute/consumabile mancaruri/alimente care contin grasimi.Adica cam ce mancaruri sau alimente consuma oamenii in general si au grasimi?
Ah si cat inseamna 3% grasime, cate grame? De exemplu daca un iaurt mic la 140 g si are 3% grasime, inseamna ca are 4.2 g de grasime? Nu sunt sigur si nu ma pricem, asa ca nu ma injurati laughing)

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Laptele de vaca proaspat muls are intre 3-5% grasime.
Grasimea din un litru de lapte de vaca echivaleaza cu cca. 2cmc slanina de porc afumat sau 3 lingurite de ulei de floarea soarelui brut.

| WhiteLife a răspuns:

Grăsime are tot ce conține uleiuri. Poți cauta pe net o lista mai amănunțită. Sunt site-uri care îți spun la produse sau alimente câte grăsimi/proteine/glucide (=carbohidrați) au.

100g iaurt->3g grăsime
140g iau->x g grăsime

X=140x3/100. (regula de 3 simpla, o poți aplica pentru orice astfel de calcul).

| MmoooTtttt explică (pentru WhiteLife):

Pai am gasit un site unde imi arata carbohidrati, proteinele, caloriile dar nu imi arata grasimile, imi poti spute tu unu? big grin Oricum, multumesc pentru raspunsuri.

| WhiteLife a răspuns (pentru MmoooTtttt):

Nu am găsit nici eu :)) poate ca nu prea sunt la grăsimi. Dar poți încerca să scrii pe net "cata grăsime are branza" (sau ce aliment vrei) și poate e vreun articol, sau poate găsești pe un blog (poate trebuie sa scrii separat pentru fiecare aliment din moment ce nu e un site unde sa fie toate).

Eu am găsit:

http://www.slabute.ro/......eturi.html