Lasagna cu ciuperci
http://caietcuretete.blogspot.ro/2012/04/lasagna-cu-ciuperci.html
Lasagna cu branza
http://www.culinar.ro/......7/4/18703/
Lasagna cu carne tocata
http://www.gustos.ro/retete-culinare/lasagna-cu-carne-tocata.html
Asta o folosesc din bunici in strabunici sper sa-ti placa
Timp de preparare:
1 ora si 50 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
1kgcarne tocata vita, o ceapa mare, 500ml suc rosii, sare, piper, oregano, 1pachet paste pentru. lazania
600ml smantana, 8oua si cascaval.
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.Se pune la calit impreuna cu carnea. Dupa 15minute, se pune sucul de rosii, sare, piper, oregano si se fierbe 40minute la foc mic.
pastele se fierb cu putina sare apoi se limpezesc cu apa rece.Smantana se bate cu ouale,sare si piper dupa gust,aceasta compozitie se imparte in trei.
Ungem o tava cu ulei se aseaza un rand de paste jumatate din compozitia de carne apoi compozitie de smintana se rade cascaval iar se pun paste, carne, sos smintina, cascaval si ultimul rand paste, sos smantana si cascaval.Se da la cuptor 40 minute.
Sa ai pofta buna ca la Garfield
Ingrediente:
5 foi de lasagna proaspete (ale mele au fost crude, in dimensiune de 20/30 de cm., dar puteti folosi si foi de lasagna uscate)
700 de ml. de sos bechamel – a carui reteta o gasiti aici
800 de ml. de sos ragu – aici se gaseste reteta
unt pentru uns tava
branza mozarella (sau cascaval) pentru gratinat
Preparare:
Se pune un vas incapator pe foc, cu apa sarata, in care se vor fierbe foarte putin foile de lasagna (urmariti instructiunile de pe pachet, exista foi prefierte):
Se plonjeaza in apa clocotita foile de lasagna. Se tin 1-2 minute, dupa care se scurg, se trec printr-un jet de apa rece si se aseaza pe prosoape de bucatarie umede, pana la utilizare. Tava se unge cu unt din abundenta, apoi se toarna un strat de sos bechamel, atat cat sa acopere fundul tavii:Se aseaza prima foaie de lasagnaeasupra de foaie se pune din nou un strat de sos bechamel:Se continua cu un strat generos de sos raguSe respecta aceeasi succesiune in cotinuare: foaie de lasagna + sos bechamel + sos ragu. Sosul ragu trebuie complet distribuit in cele trei 4 straturi, din sosul bechamel se pastreaza o rezerva.
Se aseaza ultima foaie de lasagna:
Se acopera ultima foaie de lasagna cu sosul bechamel pastrat
Tava se infoliaza cu o folie de aluminiu in care se fac cateva perforatii si se da la cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, pentru 30 de minute. Dupa trecerea acestui timp, se indeparteaza folia de aluminiu si se distribuie feliile de mozarella deasupra.
Se mai da la cuptor pana se topeste si se gratineaza mancarea
Se serveste calda, portionata… dupa posibilitatile degustatorilor ! Oricum, e putin probabil sa mai ramana pe a doua zi.
ASta este reteta folosita de mama :* si a iesit foartee bun =p~ :* Funda?
Cred ca din cauza lui Garfield am pofta de Lazagna.O fac intai sa vad daca imi iasa si daca e buna (nu sunt bucatar bun)dau funda
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://brindusascheaua.blogspot.ro/......sagne.html
http://www.teoskitchen.ro/2007/09/lasagna-varianta-mea.html
http://www.e-retete.ro/retete/lasagna
http://gourmandine.ro/retete-mancaruri/lasagna/
http://www.petitchef.ro/retete/lasagna
http://www.barbatlacratita.ro/2011/01/lasagna-cu-bolognese-bechamel.html
http://www.retetecalamama.ro/......-casa.html
http://www.gustos.ro/retete-culinare/lasagne-cu-carne-tocata.html
http://www.vulpeabucatar.com/retete/mancaruri/lasagna/index.html
Toate cele bune.
Buna!
Te ajut si eu:
LASAGNA
5 oua mari, 1/2 cana apa, 1 lingurita rasa de sare, faina Dobrogea pentru a obtine un aluat de taitei, 1 kg de carne tocata de vita, 300 g de cascaval, 2-3 linguri ulei, sare dupa gust, 2 cepe mari, piper negru Kotanyi, bulion.
Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste in ulei.Se adauga si carnea si se caleste putin, dupa care se adauga apa si se pune la fiert. Dupa ce a fiert carnea se adauga sarea, piperul negru si 2 linguri de pasta de tomate.
Se lasa la racit.
Din oua, apa si faina se face un aluat.
Aluatul de taitei se imparte in 3, din care se fac 3 foi.
Tava se unge cu ulei, dupa care se pune putin suc de rosii.
Se pune prima foaie, se pune 1/2 din compozitia de carne,peste care se rade cascaval.
Se pune a doua foaie, peste care se pun restul de carne si cascaval ras.
Se pune a treia foaie, se unge cu suc de rosii, se rade cascaval si se da la cuptor pana se rumeneste frumos, cam 30 de minute.
Pofta mare!
Te pup!
Da Sa-i spui la Garfield Ca pentru el nu mai ai! Ca n-mi da mie funda daca nuo gusti
Mai bine nu o prepari tu, mai bine o cumperi din LidL deja congelata si doar o bagi la cuptor. Eu am luat si am mancat si este foarte gustoasa. Pofta Buna!