Vara cu varza dulce, iarna cu murata! Plus frunza de vita!
Cu mamaliga, smantana uneori ardei iuti si /sau usturoi!
Se fac in ambele feluri dar cele cu varza murată sunt trăznet.
Cine stie sa le faca.
Cu frunza de vita de vie, cu frunze de fasole, tei, chiar si cu frunze de salata (marole),...
Murata, vita de vie, sarmale sa fie, nu d-alea vegetale ca nici nu ma ating de asa ceva, varza si carnea au un gust fenomenal in combinatie, dar cu smantana au si mai mult gust impreuna cu un vin rosu, ayayaya
Oricum. Dar le mănânc mai cu plăcere când se aude în surdină nişte muzică k-pop.
Sarmale vegetale? nu ai gustat din cele cu ghebe sau chiar cu hribi facute la cuptor! se topesc in gura!
Eu le zic sarmale de post. Le mananc direct din oala, reci.
Sarmale cu varza murata. Pentru mine cea mai buna muratura este varza. Are si un avantaj: dupa ardeiul verde, contine cea mai multa vitamina C.