1. Macrou - 4, 580mg de DHA si EPA ( combinate, nu fiecare ) / 100g
2. Hering - 2, 150mg de DHA si EPA / 100g
3. Sardine - 1, 460mg de DHA si EPA / 100g
Cel mai important in cazurile astea cred ca ar fi sursa de provenienta a pestelui. Poti sa mananci 1kg de peste pe zi in speranta de a deveni mai sanatos, daca sursa este una proasta, iei degeaba. Acelasi lucru se aplica si suplimentelor cu omega-3 care de cele mai multe ori contin omega-3 oxidat din cauza conditiilor precare de prelucrare.
Nu iti spune nimeni, iti dai tu seama de asta. Problema este ca nici macar producatorii nu isi dau seama in cele mai multe cazuri. Sa extragi omega-3 ul din peste este complicat, daca este expus la aer oxideaza foarte rapid. Ne dam seama daca un omega-3 este oxidat sau nu cu ajutorul mirosului in mare parte. Daca atunci cand deschizi cutia de pastile cu omega-3 miroase a peste foarte foarte tare, cel mai probabil este omega-3 oxidat. Poti testa si mirosul lichidului din interiorul pastilei in sine dupa ce o spargi, care daca miroase a peste ( peste sarat - saramura ) este un semn din nou, ca omega-3 ul respectiv este cel mai probabil
oxidat.
MineIsLikeABridge întreabă:
LisaJulie întreabă: