Trebuie sa o acresti cu ceva, altfel va fi supa. Borsul trebuie sa fermenteze mai mult de doua zile, dar este, intr-adevar, complicat de facut. Poti insa cumpara bors din piata, de la taranci si chiar din supermarket (acesta din urma trebuie gustat, adesea are prea multe chimicale si strica gustul ciorbei). Mai poti acri cu zeama de varza, zeama de castraveti murati (in saramura), agurida (adica fiertura de struguri cruzi), fiertura de prune sau corcoduse crude (toate astea trebuie sa le faci la timpul lor si sa le pastrezi imbuteliate in frigider sau in beci)
Este foarte gutoasa cu zeama de varza (murata). smântâna se adauga doar in farfurie, dupa gust, 1-2 linguri pentru o portie. Se mai poate acri si cu struguri necopti (acri) pe care ii fierbi bine si acea "zeama" o adaugi pentru a da gustul de acreala; este delicios.
Am facut ciorba de perisoare fara bors si a iesit foarte buna. Cine vrea ciorba mai acra, poate folosi zeama de lamaie. Oricum gusturile difera, la fel si obiceiurile. Experimenteaza si vezi daca iti place.
Câtă smântână ar trebui sa pun sa fie treaba ok?
Un pahar
Merg acum la magazin dar nu cred ca au în Franța asa ceva ca francezi nu-s cu ciorbele.
LisaJulie întreabă: