| JusTPauL a întrebat:

Se poate face ciorba de perișoare fără acel borș?
Mi se pare complicat de făcut. Tre lăsat la fermentat 2zile.
E diferenta mare de gust cu borș sau fără?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Trebuie sa o acresti cu ceva, altfel va fi supa. Borsul trebuie sa fermenteze mai mult de doua zile, dar este, intr-adevar, complicat de facut. Poti insa cumpara bors din piata, de la taranci si chiar din supermarket (acesta din urma trebuie gustat, adesea are prea multe chimicale si strica gustul ciorbei). Mai poti acri cu zeama de varza, zeama de castraveti murati (in saramura), agurida (adica fiertura de struguri cruzi), fiertura de prune sau corcoduse crude (toate astea trebuie sa le faci la timpul lor si sa le pastrezi imbuteliate in frigider sau in beci)

10 răspunsuri:
| DianusIoana a răspuns:

Exista bors de cumparat..si nu cred ca se poate fara bors doar cu apa

| Emanuela23 a răspuns:

De ce sa nu se poata? Se poate face cu smantana..ci este mai dulceaga

| Mariusgeo a răspuns:

Nimic nu se compara cu borșul făcut în casa. spor

| JusTPauL explică (pentru DianusIoana):

Merg acum la magazin dar nu cred ca au în Franța asa ceva ca francezi nu-s cu ciorbele.

| JusTPauL explică (pentru Emanuela23):

Câtă smântână ar trebui sa pun sa fie treaba ok?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, se poate. Mie borșul nu.mi place deloc, este grețos.

| TincutaNitu a răspuns:

Am facut ciorba de perisoare fara bors si a iesit foarte buna. Cine vrea ciorba mai acra, poate folosi zeama de lamaie. Oricum gusturile difera, la fel si obiceiurile. Experimenteaza si vezi daca iti place.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Este foarte gutoasa cu zeama de varza (murata). smântâna se adauga doar in farfurie, dupa gust, 1-2 linguri pentru o portie. Se mai poate acri si cu struguri necopti (acri) pe care ii fierbi bine si acea "zeama" o adaugi pentru a da gustul de acreala; este delicios.

| Emanuela23 a răspuns (pentru JusTPauL):

Un pahar

| RAY a răspuns:

Normal ca se poate