Bună!
"E400 = Acid alginic" - vezi linkul SURSĂ :
http://www.medicalxxl.com/......0-e495.htm
Toate cele bune.
Multumesc pentru raspuns. Iata ce scrie aici http://en.wikipedia.org/wiki/Alginic_acid
"Alginic acid, also called algin or alginate = is capable of absorbing 200-300 times its own weight in water", asadar, in lapte/smantana lichida adaugat, imi imaginez ca rezulta un volum mare final... pff... si in cele din urma, ce cantitate p-zisa de lactat mancam!?! restul fiind rolul acidului alginic. :(
Pe acest site http://www.doctormenci.ro/lista-e-urilor/ apare descris ca fiind "Agent de îngrosare, gelifiant, glazurant natural, vegetal / NU SE RECOMANDA CONSUMUL FRECVENT". Si cand ma gandesc ca aproape zilnic consum lactate. Merci inca o data pentru raspuns.
Cu plăcere!
Mersi şi eu pentru fundiţă.
Din cauza acestor E-uri este mai indicat să cumpărăm lactate din piaţă ( de la ţărani ), nu din comerţ.
Eu aşa fac, iar când am poftă de un iaurt/sana îmi fac un lapte acru din lapte proaspăt ( încălzit puţin ) în care adaug o lingură de smântână ( se păstrează într-un borcan/cratiţă de pe o zi pe alta, la temperatura camerei ).
Toate cele bune.
Toate cele bune.
''Culturi lactice'' este denumirea, si sunt culturi de bacterii, pentru obtinirea iaurturilor, iar pentru consistenta aceea cremoasa este responsabila si calitatea laptelui folosit in reteta respectiva.Respecte
Un super iaurt se poate obtine procedand astfel: laptele se fierbe, se lasa la racit dar nu de tot ci cand e caldut inca, se pun 2 linguri de smantana se amesteca si se lasa la temperatura camerei de azi pe miine( de seara pana dimineata) apoi se poate consuma si este cremos --laptele de preferat e sa fie cumparat de la piata sa nu fie procesat astfel iaurtul o sa fie mai bun.
Se foloseste laptele praf, gelatina si amidonul sau E-407.
Acidul alginic se foloseste in preparate de cofetarie(inghetata,parajituri,creme, supe la plicuri, biscuiti, nectar de fructe, stabilizeaza spuma berii).
Sunt E-urile de la E400 la E 405, stabilizante produse din Fucus, cel mai adesea si sunt sub forma gelatinoasa.
In produsele lactate tip iaurt sau smantana se foloseste E-407
Daca va omoara curiozitatea puteti citi si eticheta iaurturilor, smantanei, pizzei si a diferitelor produse semipreparate congelate
Este un agent de ingrosare narural din alge dar care favorizeaza proliferarea cancerului.
Te ingrozesti cand citesti etichetele! La iaurt, smantana de ex. vad scris doar smantana or iaurt, procentul de grasime si apoi culturi lactice... rar am vazut mentionat laptele praf (in special in laptele dulce) si atunci, avand in vdr. si consistenta produselor, ma tot intrebam ce li se face de nici gust nu au si stau fie bat fie sunt cleioase. Multumesc pentru raspunsul detaliat. Bine de retinut!
Un articol destul de vechi, si aici se confirma inca o data faptul ca oamenii sunt ignoranti.
http://www.sanatatesiviata.ro/......unt-nocive