Eu pregatesc pasca din aluat de cozonac.Intind o foaie rotunda(am tava rotunda pentru pasca) in asa fel incat aluatul sa atarne peste marginea tavii iar deasupra pun compozitia de branza amestecata cu oua, zahar, mirodenii, stafide.Marginile de aluat se intorc spre interiorul tavii deasupra compozitiei de pasca apoi fac o impletitura din aluat in forma de cruce pe care o pun deasupra.Se pune la cuptor.Cand e gata o presar cu zahar pudra Dr. Oetker. POFTA BUNA.
Am mai raspuns o data la o astfel de intrebare si am luat 3 raspunsuri de stupid si totusi eu o consider o reteta rapida si buna (imi iese mereu fara probleme ). Eu folosesc ca blat aluatul fraged cumparat din oras pe care-l pun pe funcul unui vas rotund din iena sau teflonat. Apoi tai o fasie groasa cam cat vreau eu sa fie inalta pasca si o asez pe marginea vasului prinzandu-l prin presare de aluatul de pe fundul vasului. Pun apoi compozitia de pasca care trebuie sa fi cu cca 1 cm sub marginea de aluat. Apoi indoi ince, incet marginea peste compozitie. Tot din aluat fac impletituri pe care le pun in cruce peste compozitie si le prind de margini. Si gata la cuptor.
Compozitia o fac din cca 1 kg de branza dulce, 3-4 linguri de smantana, zahar pudra cu aroma de vanilie (de la dr. oetker), cam 4-5 linguri de zahar tos, coaja rasa de lamie si portocala, 5-6 oua. Adaug cam 100 g de stafide pe care le spal bine, le pun cca 5 min.in apa calduta, le usuc bine intr-un servetel de hartie si le amestec in compozitie.
Pofta buna.
OanaG întreabă: