Întrebare recomandată | LisaJulie a întrebat:

Uleiul de măsline este cel mai sănătos ulei? În ce mancaruri se pune în afara de salate?

15 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

In tarile mediterane (si nu numai), uleiul de masline se foloseste (si) pentru gatit.

suntserios
| suntserios a răspuns:

E un ulei destul de sanatos, eu il folosesc la orice

| dullcat a răspuns:

Cel mai sanatos cica ar fi uleiul de rapita, presat la rece.

https://youtu.be/ETs9RqWzBBo?si=dCiKWUagt_up8ORR

| LisaJulie explică (pentru dullcat):

Ulei 100% sanatos nu stiu daca se mai gaseste prin magazine

| dullcat a răspuns (pentru LisaJulie):

Trebuie cautat, eu cred ca sunt destule marci ok.Sau daca doresti sa fii sigura, poti merge tu la cineva care il face presat la rece, la tara, te duci cu materia prima si obtii uleiul.

| Furnicuta000 a răspuns:

Cica da. Daca iti place gustul. Eu nu pot sa il suport de niciun fel

| Cipi1212 a răspuns:

Poți încerca prăjeli sau prăjituri.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Uleiul presat la rece e cel mai sanatos.
Poate fi si din alte plante: de in, din seminte de dovleac, din samburi de struguri etc

| kalasnicov22 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Uleiul de masline presat la rece de exemplu.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

În ce mancaruri se pune?
peste pastele gatite, cand faci mujdei.

| MistarGoGu a răspuns:

Cel mai falsificat produs din magazine! Ai grija la ce cumperi!

| simplaexistenta a răspuns:

E sănătos, dar depinde si de unde il iei. Daca il iei de la producători siguri, e ok. Daca il iei de pe oriunde din magazinele mari, de la orice firma, poate sa nu fie virgin sau extravirgin, ori de calitate.
E alegerea ta. Iti dau un exemplu totusi: Cand am fost in Grecia, acum ceva timp, eram setata sa cumpăr si ulei de măsline neaparat, tara respectiva fiind o cunoscuta pentru el. M-am dus in magazin, dar culmea, ca atunci când l-am intrebat pe vânzătorul respectiv ce ulei/de la ce firma recomanda, mi-a indicat doar unul din 20.

| Diana4you97 a răspuns:

Este sănătos dar și contra-făcut. Se poate folosi la aproape orice mâncăruri. Important este să îți placă gustul său.

| DandG2304 a răspuns:

Il poti folosi in sosuri, cum este maioneza,

| SVL a răspuns:

Uleiul de măsline e cu siguranță mult mai sănătos decât cel de floarea-soarelui și îl poți folosi în locul acestuia aproape la orice fel de mâncare. La prăjeli merge foarte bine, la mâncărurile de post, pentru că e mai gras, are mai multă consistență.